Gaypride Amersfoort breidt uit

29 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor de elfde keer wordt donderdag 1 augustus de Gaypride Amersfoort gehouden. Naast het feest op de Hof met diverse dj's, dansers en support acts, zijn er nieuwe onderdelen.

Op het Lieve Vrouwekerkhof staat overdag de Roze Markt. Op de markt is een breed assortiment aan producten te koop. Van zonnebrillen en sieraden tot interieur en kleding. Een kraam met roze boa's, hoeden en andere versiering ontbreekt uiteraard niet. Daarnaast wordt ook eten verkocht, zoals poffertjes en aardbeien met roze slagroom. Tevens zijn een aantal ideële instellingen vertegenwoordigd. Onder andere Artikel 1, de GG&GD en Roze in Blauw aanwezig om de bezoekers van informatie te voorzien. Optredens zijn er van Minnezanger Z'Amour. Hij zingt zijn liefdesliedjes voor iedereen en overal. Hij is met zijn paard Passe Partout aanwezig. Dat houdt van dansen en grappen met het publiek.

De Roze Markt is van 14.00 tot 21.00 uur. Het Lieve Vrouwekerkhof is deze dag tevens start- en finishlocatie van de Rainbow Run.

De Rainbow Run is een 'social run' van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Onderweg verzamelen lopers polsbandjes in alle kleuren van de regenboog. Bij terugkomst hebben ze alle kleuren aan hun pols en zijn ze klaar voor het feest. De run start en eindigt op het Lieve Vrouwekerkhof, gaat door de binnenstad en is 2,5 kilometer lang. Deze ronde kan één of twee keer worden afgelegd. De route gaat niet alleen door de straten van de binnenstad, maar ook door de Hema en Grieks restaurant Pallas Athene. Aanmelden voor de Rainbow Run kan via www.loopnu.nl.

De Hof is deze avond een openluchtdisco. Op het podium midden op het plein treden diverse dj's en dansers op. Daarnaast maakt zanger Jan George zijn debuut in Amersfoort. Hij heeft momenteel veel succes op roze evenementen in heel Europa.

Gezelligheid, koren en meezingen zijn de ingrediënten bij de Pink Sing op de Groenmarkt. Hier treden roze koren uit Nederland op. Dit jaar zijn dat Mannenkoor Shansons uit de Achterhoek en De Jongens van de Reisvereniging uit Zwolle. Daarnaast wordt een sing-a-long georganiseerd. Het publiek zingt deze avond mee met hits uit de Homo Top-100. Voor mensen die ook de gezelligheid van een roze evenement opzoeken, maar minder ophebben met de stampende beats op de Hof.

Voor meer informatie: www.gayprideamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie