Klassieke fototechieken in Foto Expo 202

26 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - FOTO Expo 202 biedt van 24 augustus tot en met 21 september ruimte aan klassieke fotografische technieken.

Op de expositie 'Fine Art Photography' zijn foto's te zien die op een traditionele wijze en volgens een eeuwenoud fotografisch proces zijn gemaakt. De foto's ademen een sfeer van vervlogen tijden uit. Van digitale bewerking is geen sprake. Wie kent nog de 'natte doka met de superieure barietafdrukken, de gomdruk, de broomoil en lithprints, de cyanotypes of de collodion wetplates?

De belangstelling voor deze edele fotografische processen is de laatste jaren sterk gegroeid. Niet zo verwonderlijk'; een op een traditionele wijze met film gemaakte foto is immers jarenlang de norm geweest. En nog steeds wordt er vandaag de dag op technisch en inhoudelijk vlak met deze vorm van fotografie en andere klassieke technieken geëxperimenteerd.

Sinds haar oprichting in 2011 houdt een groep van amateurfotografen zich op landelijk niveau bezig met het promoten van de klassieke fotografie. Van deze groep exposeren Eddie Annink, Franklin Annink, Hans de Bruijn, Gerrit Korn en Gerda Lelieveld de komende weken bij Foto Expo 202.

Tijdens een workshop op 14 en 15 september wordt een demonstratie gegeven van de 'wetplate collodion'-techniek en krijgen bezoekers de gelegenheid een collodion portretfoto te laten maken.

De expositie is te zien op de Leusderweg 21 op elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak via tel. 033-4331814. De toegang is gratis. De officiële opening is op 31 augustus vanaf 15.00 uur door Nico Dielen, director Art and Design College aan het Grafisch Lyceum in Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie