Rockavond op Groenmarkt

26 juli 2013 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Op de Groenmarkt vindt zaterdag 3 augustus een stevige rockavond plaats, georganiseerd door Bluesrock-liefhebber en kunstenaar Hans van Horck is amenwerking met de Stichting Groenmarkt Festiviteiten. De avond start om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Emily's Heartache is volgens de organisatie een feest voor de ware muziekliefhebber. Een kleine twintig jaar reeds vormt Emily's Heartache het favoriete side-project van drie doorgewinterde muzikanten uit de Hollandse rock-, blues- en rootshoek. Het repertoire van de band is voor een groot deel afkomstig uit de jaren zestig en zeventig. Songs van onder meer The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan, The Band en Neil Young worden vakkundig aaneengeregen door zanger/gitarist Dirk Vermeij, bassist Nico Heilijgers en drummer Arthur Bont.

Lain's Workout

Met een staat van dienst van al meer dan dertig jaar begint zanger Lain Barbier aan een nieuwe episode in zijn muzikale carrière. Barbier was zanger bij de Nederlandse rockbands Turbo, Diesel en No Exqze en deed veel sessiewerk met onder andere Candy Dulfer en leden van The Golden Earring. Op het moment zingt hij ook bij de bands: Smalltown Nobodies en Revelator. Hij is gezegend met een krachtige stem. Door zijn enorme bereik heeft Lain zich gespecialiseerd in de vertolking van de powerballad: rock met een flinke dosis soul.

Hij zegt daar zelf over: ,,Muziek moet voor mij een beetje pijn doen. Mijn grote drijfveer is om iets los te maken bij mensen. Daar ga ik voor tot het uiterste. Of het voor tien of tienduizend mensen is maakt me niet uit, ik wil ze allemaal kippenvel bezorgen."

De band heeft een verrassend repertoire van soul- en rockcovers, afgewisseld met eigen repertoire.

Lains Workout bestaat uit: Lain Barber gitaar/zang, Mauricio Guerra Lopez op bas, Jusso Whistler op drums en Anita Duijf op hammond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie