Alle zakelijke evenementen in één overzicht

24 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Congressen, beurzen en andere zakelijke bijeenkomsten in stad en regio Amersfoort zijn sinds deze maand overzichtelijk bijeengebracht op www.locatieamersfoort.nl/agenda. ,,Amersfoort staat op plek zeven van meest aantrekkelijke steden voor zakelijke bijeenkomsten. Er vinden in onze regio ontzettend veel mooie evenementen plaats met een nationale uitstraling. Dat willen we zichtbaar maken", aldus stadsmarketeer Dennis Sille van Stichting Citymarketing Regio Amersfoort.

Binnen de campagne 'Locatie Amersfoort, where minds meet' werken tientallen ondernemers en negen regiogemeenten samen om het zakelijk toerisme naar de regio Amersfoort te bevorderen. ,,De ondernemers presenteren zich op één website. Bovendien geven zij een eigen magazine uit en een gezamenlijke nieuwsbrief. Ook gaan we als collectief naar beurzen in heel Nederland. Het 'Amersfoort Paviljoen', waarbij een hele beursstraat bestaat uit Amersfoortse ondernemers, is inmiddels een begrip geworden", aldus Sille.

Ambitie

Amersfoort staat op dit moment op de zevende plaats van meest aantrekkelijke steden voor zakelijke ontmoetingen. Zakelijke reizigers waarderen vooral de goede bereikbaarheid, de centrale ligging en het aanbod van originele en kwalitatief goede locaties voor zakelijke ontmoetingen. Het aantal zakelijke overnachtingen steeg sinds de start van de campagne in 2010 met 42 procent tot 294.000, volgens de stichting Citymarketing. ,,Belangrijk ook zijn de honderden extra banen die binnen de regio in deze sector zijn gecreëerd sinds 2010."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie