'Snelheid Zielhorsterweg kan omhoog'

24 juli 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De PvdA en de VVD fracties in de Amersfoortse gemeenteraad zien graag een verhoging van de snelheid op de Zielhorsterweg die nu een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur heeft. Dit zonder dat de geluidsbelasting voor bewoners omhoog gaat of dat er extra maatregelen nodig zijn. De Zielhorsterweg is een van de belangrijkste Noord-Zuid verbindingen van de stad.

,,Net als voor de rondweg Noord geldt voor de Zielhorsterweg dat voor de doorstroming van het verkeer hier een hogere snelheid gepast is", laten de beide partijen in een persverklaring weten. De fracties van de PvdA en VVD zouden graag zien dat er een invoering komt van een hoger snelheidsregime en dat de verkeerslichten zo op elkaar worden afgestemd, dat auto's minder stilstaan op de Zielhorsterweg.

Extra maatregelen zoals stiller asfalt of dophoging van de geluidswal zijn niet gewenst. Mochten er werkzaamheden uitgevoerd worden aan de Zielhorsterweg dan willen de fracties dat verhoging van de maximum snelheid en de afstemming van de verkeerslichten mee worden genomen bij de planvorming. PvdA raadslid Ramón Smits Alvarez hierover: ,,Het gaat om het evenwicht tussen de mogelijkheid van verhogen van de maximum snelheid en de leefbaarheid van de omgeving, wij denken dat dit goed kan. De bewoners van Zielhorst worden al grotendeels beschermd van geluid door een geluidsscherm. Daarnaast zijn de verkeerslichten niet op elkaar afgestemd."

VVD Raadslid Henk-Jan Barske: ,,Een automobilist die loopt tot grote ergernis de kans dat hij tot viermaal moet stilstaan voor een verkeerslicht als hij de hele Zielhorsterweg afrijdt. Daarbij is een stilstaande auto vervuilender dan een rijdende auto."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie