De klant blijft het uitgangspunt

10 juli 2013 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - De klant als uitgangspunt nemen, een hoge mate van flexibiliteit, creativiteit en aantoonbaar kwaliteit leveren. Deze factoren vormen het vliegwiel om tegenwoordig de dynamiek van een bouwbedrijf te behouden en zelfs te versterken. „Met deze aanpak creëren we voldoende uitdagingen om de lastige klip van de crisis te omzeilen."

Dit zegt Martijn van Hoeijen die samen met Edwin Schimmel penvoerder is van Bouwbedrijf van Hoeijen. Een traditioneel familiebedrijf dat inmiddels met de vierde generatie al meer dan tachtig jaar alle disciplines in de gehele bouwkolom beheerst: Van nieuwbouw en renovatie van woningen en kantoren tot restauratie en onderhoud. „Bovendien kunnen we tien jaar garantie garanderen op het geleverde werk," weet Schimmel. „Kijk, iedereen kan tegenwoordig aannemer worden. Maar als een eenmanszaak geen bouwgarantie kan bieden, houdt de opdrachtgever toch echt heel snel zijn vinger op de knip."

Het in Calveen gevestigde bouwbedrijf heeft in de afgelopen decennia een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. ,,Restauratiewerkzaamheden zijn pas geslaagd wanneer het niet te zien is dat het gebouw gerestaureerd is," legt Van Hoeijen uit. „We waren verantwoordelijk voor het vervangen van al het houtwerk: Van kozijn tot dakconstructie. Het is een absolute uitdaging om met oude houtverbindingen te werken. Daarnaast werken we in bouwteamverband met louter onderaannemers als tegelzetters, loodgieters en installateurs die gevoel hebben voor het vak. Dat is noodzakelijk om de afspraken die we maken met de opdrachtgever, na te komen.

Dat geldt ook voor utiliteitsprojecten die zich tegenwoordig beperken tot inpandige verbouwingen. Doordat de laatste tijd de kantoortuin weer een trend is, hebben we in dit metier al heel wat opdrachten onder handen gehad, zoals het opleidingscentrum van Pon's Automobielhandel in Leusden en het hoofdkantoor van Overtoom in Den Dolder. Momenteel zijn we druk bezig met het maken van een open praktijklokaal voor 't Hooghelandt College." Beide penvoerders zien de toekomst buitengewoon positief. En dat is duidelijk een ander geluid in deze branche die momenteel in z'n voegen kraakt. „Onze core-business is onderhoud en aan- en verbouw van woningen," duidt Schimmel. „Denk aan het vervangen van vurenhouten kozijnen, het vervaardigen van uitbouwen en het transformeren van een zolderruimte tot een of meerder slaapkamers. Mensen waarderen ons werk. Daarom hebben we geen openstaande facturen. Kwaliteit betaalt zich uit. Daar zit 'm de crux."

Bouwbedrijf van Hoeijen, Astronaut 26, 3824 MJ Amersfoort, 033-461 3114, info@vanhoeijen.nl, www.vanhoeijen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie