'Kwaliteit betaalt zich uit bij ons'

10 juli 2013 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Kwaliteit betaalt zich altijd uit. Dat geldt ook voor bedrijven die in de cateringbranche actief zijn. Een branche waarin de cateraar snel moet inspelen op de wensen van de klant die vaak 'ad hoc' worden genomen. Een barbecue of een catering op maat voor vijfhonderd personen voor morgenmiddag? Geen probleem voor Van Essen Eetwinkel en Catering.

Ondernemerschap en kennis van zaken. Dat is het fundament waarop familiebedrijf Van Essen opereert in de dynamische wereld van de catering. Een vechtmarkt, zoals pater familias Wim van Essen het omschrijft. Hij is van origine een ambachtelijk slager die in 2002 schoorvoetend met Van Essen Catering is begonnen. „Behalve het vermogen om het beste stukje vlees voor mijn klanten te garanderen, kan ik mijn creativiteit kwijt die ik als ambachtelijk slager ontbeerde," aldus deze rasondernemer.

Inmiddels heeft het bedrijf tien medewerkers in dienst, waaronder zijn zoon die net als zijn vader penvoerder is. „De expertise die ik als kok heb opgedaan in de directiekeuken van ABN AMRO, benut ik om ons eindproduct onderscheidend te maken," aldus Paul van Essen. „,Onze vleesproducten als hamburgers en saté voor bijvoorbeeld de barbecue zijn 'homemade'. Alles is vers, puur en met passie bereid. En dat geldt ook voor sauzen, garneringen en salades. Producten overigens die zoveel mogelijk bij lokale en regionale leveranciers worden betrokken."

In de uiterst 'cleane' werkruimte in Hooglanderveen zijn de medewerkers weer vroeg uit de veren om onder meer een lunch te verzorgen voor een bedrijf dat een relatiedag heeft georganiseerd. „Twee dagen geleden kregen we de opdracht," vertelt Wim van Essen. „Dat komt doordat bedrijven en instellingen op het allerlaatste moment aan een cateraar denken. Na een persoonlijk gesprek met de opdrachtgever, maken we op basis van een maatgesneden culinair voorstel, een offerte. Binnen 24 uur kunnen we onder meer partijen, feesten en evenementen aankleden en culinair verzorgen." En dat beperkt zich niet alleen tot culinaire verrassingen. Van Essen Eetwinkel en Catering heeft ook barbecues, buffettafels, stoelen en een tap in voorraad. „Daarnaast ontdekken opdrachtgevers, die met relaties graag dichtbij een evenement of in een natuurrijke ambiance een vorkje willen prikken, steeds meer onze EventTrailer," vult Paul van Essen aan. „In een ogenblik creëren we een moderne, gezellige ruimte met een vloeroppervlakte van 70 vierkante meter die plaats kan bieden aan circa 75 gasten. De voordelen zijn legio. De trailer hoeft alleen maar voorgereden te worden. Representatief en chique. Het is een stukje oplossingsgericht denken van ons.

Van Essen Eetwinkel en Catering, Heideweg 7 Hooglanderveen, 033-7600067, www.vanessencatering.nl, info@vanessencatering.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie