Lenaert Nicasiusspeld voor Niek Govers

28 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Niek Govers heeft zaterdag 29 juni, tijdens het zomerconcert van het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO), de Lenaert Nicasiusspeld ontvangen uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. De burgemeester overhandigde hem de Lenaert Nicasiusspeld als blijk van waardering voor zijn grote inzet voor het AJO, de stichting Vrienden van het AJO en de Vrije School Amersfoort.

Niek Govers (56 jaar) was acht jaar penningmeester van de Vrije School Amersfoort en tien jaar penningmeester van het Amersfoorts Jeugd Orkest. Tevens was hij bestuurslid van de stichting Vrienden van het Amersfoorts Jeugd Orkest.

Als penningmeester van de Vrije School Amersfoort in de periode 1992 tot 2000, bracht hij de financiën van de school op orde. Hij was onder meer betrokken bij het opzetten van een nieuwe vorm van betalingsverkeer en een overzichtelijke financiële administratie.

Van 2002 tot 2011was hij penningmeester van het Amersfoorts Jeugd Orkest. Naast de gebruikelijke taken van een penningmeester was hij verantwoordelijk voor de subsidieaanvragen en was hij de motor achter de fondsen- en sponsorwerving. Zijn werkzaamheden waren destijds zo veelomvattend, dat ze de taakomschrijving van een “gewone" penningmeester ruimschoots overschreden. Het AJO won in 2009 èn 2011 het Nationaal Concours Jeugdorkesten en verwierf daarmee de titel van “Beste Jeugdorkest van Nederland". De buitenlandse tournees in 2005, 2008 en 2011 werden mede door hem voorbereid en uitgevoerd. Evenals de viering van het 45-jarige en 50-jarig jubileum. Ook leverde hij een bijdrage aan het samenwerkingsproject van het AJO en de STOA (stichting Turkse Ouders Amersfoort) - Mozaïek.

Voor de stichting Vrienden van het AJO werkte Govers van 2006 tot 2011 mee aan het verwerven van financiële middelen ter ondersteuning van het AJO. Met medebestuursleden slaagde hij erin sponsors te vinden en fondsen te benaderen. Zijn kennis over de muziekwereld kwam daarbij goed van pas.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie