Orgel- en trompetconcert in St. Franciscus Xaveriuskerk

28 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op dinsdag 9 juli kan er door bijzondere omstandigheden geen orgelconcert in de St.-Joriskerk zijn. In plaats daarvan is er een concert in de St. Franciscus Xaveriuskerk aan 't Zand door de organist Piet van der Steen, met medewerking van de trompettist Peter van Dinther.

Aanvankelijk zou dit concert plaatshebben in de Oud-Katholieke kerk, maar die is door spoedherstelwerk niet beschikbaar. Daarom is nu uitgeweken naar de St. Franciscus Xaveriuskerk.

Piet van der Steen is al sinds 1966 organist van de Oud-Katholieke Kathedraal in Utrecht, ontving vele prijzen en onderscheidingen en nam onder meer op CD het complete orgelwerk op van Maurice Duruflé en Olivier Messiaen.

Al vele jaren vormt Piet van der Steen een hecht duo met Peter van Dinther, die sinds 1988 solotrompettist is bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarnaast is hij o.m. dirigent van het Utrechts harmonieorkest De Bazuin. Als solotrompettist concerteert hij in binnen- en buitenland.

Op het programma van hun concert staan naast composities van Sweelinck en Rob Goorhuis een soloconcert van Carl Philipp Emanuel Bach en het beroemde Trompetconcert in Es van Joseph Haydn, waarvan de orkestpartij door Piet van der Steen is gearrangeerd voor orgel..

Het concert begint om 20.00 uur

De toegangsprijs is € 8,00. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree.

Inloopconcert

Op zaterdag 6 juli is er in de St.-Joriskerk om 15.00 uur een 'inloopconcert', te geven door Arjan Veen m.m.v. Rosanne van Bers (dwarsfluit). Dit concert is gratis toegankelijk, met na afloop een collecte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie