SP: 'Veel onduidelijkheid rondom huurverhoging'

28 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse fractie van de Socialistische Partij stelt vragen rondom de huurverhogingen in de gemeente. Er is volgens de partij veel onduidelijkheid. ,,Uit de spreekuren van de SP over huurverhogingen is gebleken dat er veel onduidelijkheid is over of huurders nu wel of geen brief over huurverhoging hebben ontvangen van hun woningcorporatie", zo meldt de partij in een persbericht. ,,Volgens de wettelijke regels moet deze huurverhogingbrief twee maanden voorafgaand aan de huurverhoging zijn ontvangen. Dus woningcorporaties moeten in de maand april een huurverhogingbrief versturen, zodat de huurverhoging op 1 juli in kan gaan. Dit jaar is daarbij veel mis gegaan. Bewoners hebben de SP gemeld geen brief over huurverhoging te hebben ontvangen."

Er zijn bewoners geweest die zichzelf bij de woningcorporaties gemeld hebben (vóór 1 juli) met de mededeling geen brief over huurverhoging te hebben ontvangen. ,,Deze bewoners hebben veelal een kopie meegekregen van een brief dat de huurverhoging gewoon op 1 juli 2013 in zal gaan. Dit is niet juist. Er kan in dit geval bezwaar aangetekend worden. De huurverhoging mag pas twee maanden later ingaan. Als de kopie van de huurverhoging in juni is ontvangen, dan mag de huurverhoging pas ingaan per 1 september 2013."

Wordt de nieuwe hogere huur per 1 juli van de rekening afgeschreven of staat het nieuwe hogere huurbedrag op de acceptgiro vermeld, dan kan men bezwaar aantekenen in de maand juli. Men moet bezwaar maken bij de verhuurder. Als mensen bezwaar hebben gemaakt en de woningcorporaties sturen in juli een brief met de huurverhoging, dan mag de nieuwe huur pas per 1 oktober worden doorberekend. Indien men in augustus pas bericht krijgt, dan mag de huurverhoging pas per 1 november worden doorberekend.

Op de website van de SP, www.amersfoort.sp.nl, vindt men een voorbeeldbrief voor het maken van bezwaar. Bij vragen kan men terecht bij de SP-hulpdienst: 06-36 205 107.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie