Dias Latinos krijgt nieuw bestuur

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het bestuur van Stichting Dias Latinos zal plaatsmaken voor een nieuw bestuur. Om dat voor te bereiden wordt eerst een nieuwe voorzitter van buiten af binnengehaald. Dat heeft voorzitter Paul Strengers bekend gemaakt.

Het bestuur van het latijns Amerikaanse festival lag onder vuur omdat het er niet in was geslaagd Dias Laatinos dit jaar door te laten gaan. Op 21 mei maakte het bestuur bekend dat het festival geen doorgang kon hebben omdat de gemeente niet over de brug kwam met subsidie. Ook gaf het bestuurten aan zich te beraden op hoe het festival in de toekomst wel blijvend kan worden georganiseerd.

Kort na de bekendmaking daarvan ontstond in de binnenstad het initiatief van een aantal horeca-ondernemers om een latin swing festijn te organiseren in het voor Dias Latinos bedoelde derde weekend van augustus. Dat initiatief maakte nog een extra duidelijk dat het bestuur van Dias Latinos er niet in was geslaagd de krachten in de stad te bundelen. ,,Om het festival in de komende jaren te kunnen realiseren is het bestuur van oordeel dat vernieuwing en verjonging van het bestuur wenselijk is", aldus Strengers.

De nog aan te stellen nieuwe voorzitter zal volgens hem een nieuw bestuur samenstellen. De leden van het huidige bestuur zullen daar in beginsel geen deel van uitmaken.

Strengers: ,,Het is een natuurlijk moment waarop het huidige bestuur het stokje overgeeft aan andere mensen met nieuwe ideeën, andere netwerken maar met dezelfde passie om Dias Latinos blijvend succesvol te organiseren en langjarig voor de stad te behouden."

De huidige voorzitter benadrukt wel dat het bestuur nog niet is opgestapt. ,,Het huidige bestuur blijft volledig in functie tot het moment dat een nieuw bestuur is geïnstalleerd. Om kennis over het festival niet verloren te laten gaan en op een gedegen manier over te dragen zijn de leden van het huidige bestuur ook na hun aftreden beschikbaar voor advies en ondersteuning."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie