27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

De beek is ook een verbindende schakel tussen het Park Randenbroek en de omgeving. Tijdens de werkzaamheden aan het park wordt de beek geschikt gemaakt voor diverse soorten dieren en planten. Langs de oevers komt een afwisselend landschap van droge en vochtige graslanden.

Ter hoogte van Huize Randenbroek komt een nieuwe brug; de oude is verwijderd. Aan beide zijden van de beek wordt nu gewerkt aan de bouw van zogenaamde landhoofden waar de brug op wordt geplaatst. Er wordt wapeningsstaal en bekisting aangebracht, zodat beton kan worden gestort. Ook ter hoogte van de Vosheuvel wordt gewerkt aan de brug; hier vinden vergelijkbare werkzaamheden plaats.

Tijdens de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het toekomstige natte grasland langs de beek is enige tijd geleden een oude vuilstortplaats ontdekt, met daarin bouwafval. De afgelopen maand is de mate van vervuiling onderzocht. De vervuiling levert geen gevaar op voor de volksgezondheid of de omgeving van het park en wordt deze week afgevoerd door een afvalverwerkingsbedrijf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie