Meander voldoet aan kwaliteitsnormen voor complexe zorg

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Meander Medisch Centrum voldoet aan de kwaliteitsnormen voor complexe zorg. Dat blijkt uit goedgekeurde ingrepen van Zorgverzekeraars Nederland.

Voor veilige en kwalitatief goede ziekenhuiszorg stellen zorgverzekeraars steeds vaker kwaliteitsnormen. Ze eisen dat de zorg goed georganiseerd is en dat artsen een minimaal aantal operaties per jaar doen, om voldoende ervaring te hebben. Alleen dan worden de opname- en operatiekosten vergoed. Zorgverzekeraars Nederland heeft zeven complexe ingrepen in Meander Medisch Centrum op deze wijze goedgekeurd en deze ingrepen worden dan ook gewoon vergoed. In lang niet alle ziekenhuizen in de omgeving is dat het geval.

Het gaat om operaties bij kanker, zoals maagkanker, (endel-)darmkanker, prostaatkanker en eierstokkanker en om operaties bij vernauwing van de halsslagader. Het aantal operaties per jaar dat een arts moet verrichten om voldoende ervaren te zijn, wordt mede door de medische beroepsverenigingen bepaald en verschilt per ingreep. In Meander Medisch Centrum voldoet de zorg aan de kwaliteitseisen en is de benodigde ervaring voor handen.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft bij alle Nederlandse ziekenhuizen de kwaliteit van zeven complexe behandelingen in kaart gebracht. Er is nu een overzicht van in totaal 24 complexe behandelingen waarbij te zien is welke ziekenhuizen aan de gestelde minimum kwaliteitsnormen voldoen. Het overzicht, dat te vinden is op de website www.minimumkwaliteitsnormen.nl, geeft verzekerden zicht op welke ziekenhuizen bepaalde complexe behandelingen aanbieden. De ingangsdatum is 1 juli 2013.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie