Geld voor meer fietsparkeerplaatsen

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De VVD wil meer geld voor fietsparkeerplaatsen. Dat zegt raadslid Henk-Jan Barske. ,,Zeker nu binnenkort de winkeltijden en zondagopenstellingen verruimd worden, is de VVD van mening dat extra fietsparkeerplaatsen in het centrum van belang zijn. Extra fietsparkeerplaatsen maken het aantrekkelijker om met de fiets naar de binnenstad te komen. Voor de aantrekkingskracht van winkelgebied Amicitia, de Utrechtsestraat, Arnhemsestraat en omgeving zal het ook goed zijn als er extra voorzieningen voor fietsparkeren in de nabijheid gerealiseerd worden."

In de binnenstad van Amersfoort staan op drukke winkeldagen her en der fietsen gestald. In 2012 is het pand achter de Arnhemse Poortwal waar een fietsenstalling was gevestigd, verkocht. Vanavond stelt het college bij de besteding van het rekeningsaldo 2012 voor om de opbrengst niet opnieuw te investeren in een nieuwe fietsenstalling. De VVD, GroenLinks, D66 en PvdA willen dat er wel meer fietsparkeerplaatsen in de binnenstad komen, dus dienen ze vanavond een amendement in om geld voor meer fietsparkeerplaatsen in de binnenstad te bestemmen.

Het pand achter de Arnhemse Poortwal waar een bewaakte fietsenstalling was gevestigd, is in 2012 verkocht aan Wonen boven Winkels Amersfoort. Het college geeft aan dat een nieuwe fietsenstalling niet inpasbaar bleek in dit pand. Daarom stelt het college voor dit geld niet te gebruiken voor een nieuwe fietsenstalling aan de zuid-west zijde van de binnenstad. Volgens de indieners is er in de binnenstad een tekort aan fietsenstallingen en zeker in de omgeving van winkelgebied Amicitia. In het coalitieakkoord staat dat er meer ruimte moet worden gemaakt voor fietsparkeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie