PvdA pleit voor zogeheten 'Verlaatjes' in horeca

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse fractie van de PvdA pleit voor zogeheten 'Verlaatjes' in de horeca. In Rotterdam is er volgens de partij ,,een goed systeem waarbij het voor horeca-ondernemers gemakkelijk en snel mogelijk is om een ontheffing van de sluitingstijden aan te vragen." Dit systeem, 'Verlaatjes' geheten, is op verschillende manieren aan te vragen, bijvoorbeeld per SMS op de dag zelf tot 22.00 uur of via internet.

Hiermee wordt ondernemers maximaal keuzevrijheid gegeven om ad hoc hun sluitingstijd te wijzigen, afhankelijk van de toeloop van klanten. ,,Dit is ook goed voor Amersfoortse horeca-ondernemers en hun klanten", volgens de sociaal-democraten.

De partij verzoekt het college om in overleg te gaan met de gemeente Rotterdam over het systeem met als doel na te gaan op welke wijze dit in de Amersfoortse horeca kan worden ingevoerd.

Verder wordt B & W gevraagd de gemeenteraad te informeren over de implementatie van dit systeem in Amersfoort.

Volgens de PvdA is verruiming van de horeca-openingstijden een wens die al langer leeft in Amersfoort. Het College kiest er niet voor om de openingstijden voor de horeca in Amersfoort vrij te geven, vanwege openbare orde en veiligheid. ,,Wel hebben verschillende horeca A-zaken in Amersfoort de wens om op vrijdag- en zaterdagavond open te mogen zijn tot 2.00 uur in plaats van 1.00 uur 's nachts."

Het is voor horeca-ondernemers en terrasbezoekers op warme zomeravonden ,,prettig" dat terrassen ook dan tot 2.00 uur 's nachts open te blijven, zo zegt de partij. Volgens de PvdA is het op zowel woensdagavond als op donderdagavond studentenavond. Verruiming van openingstijden is ook voor die avonden op zijn plaats. Het studentenuur is nu ,,te rigide" vindt de fractie.

Elke horeca-ondernemer heeft van de partij recht op tien 'verlaatjes' per kalenderjaar; een verlaatje is een tijdelijke ontheffing (voor één nacht) van de reguliere sluitingstijd tot 7.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie