Amersfoortse vrijwilligers naar Oekraïne

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Acht vrijwilligers uit Leusden, Achterveld en Amersfoort gaan op 20 juli voor de dertiende keer naar Oekraïne. Ze gaan daarheen ,,om Oekraïense weeskinderen tijdens het zomerkamp activiteiten aan te bieden waarin zij weer even zorgeloos kind kunnen zijn." Deze reis wordt georganiseerd door de WALO (Stichting Wisselwerking Achterveld/Leusden-Oekraine). De vrijwilligers zijn nog ,,hard op zoek" naar particulieren en bedrijven die dit project willen sponsoren.

Het is in Oekraïne gebruikelijk dat weeshuizen gedurende de zomer hun deuren sluiten. Dit betekent dat de kinderen gemiddeld tien weken op zomerkamp gaan. Stichting WALO ondersteunt dit zomerkamp zowel met geld als met menskracht. Elk jaar vertrekt er een groep van zes tot zeven jongeren en twee oudere volwassenen uit Achterveld en Leusden en omgeving voor twee weken met een personenbusje naar Oekraïne. Tijdens deze reizen snijdt het mes aan twee kanten: de Oekraïense kinderen en de Nederlandse jongeren maken kennis met elkaars cultuur en omstandigheden. De vrijwilligers zijn de maanden voor de reis bezig met het bedenken en voorbereiden van activiteiten. Voorgaande jaren zijn er al ,,leuke en educatieve activiteiten" georganiseerd zoals een uitstapje naar een dichtbij gelegen stad, Engelse les, een 'vuilniszakkenmodeshow', een zeskamp, schminken en andere sport en spel-activiteiten.

Meehelpen om deze weeskinderen een leuke zomer te bezorgen? Laat het dan weten via info@walo1999.nl. Men is nog op zoek naar particulieren en bedrijven die willen sponsoren met bijvoorbeeld kleurpotloden, springtouwen, witte t-shirts, voetballen of ander speelgoed. Storten van een kleine gift is mogelijk op rekeningnummer 1257 88 401, ten name van Stichting WALO.

Meer informatie: http://www.walo1999.nl/kindervakantiekamp.htm <http://www.walo1999.nl/kindervakantiekamp.htm>.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie