D66: Parkboer in Schothorst

24 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De D66-fractie ziet mogelijkheden voor stadslandbouw in Park Schothorst. Gesteund door organisaties als Stichting Smaak van de Streek, Eemstadeten, Up Side down Umbrella en 033Groen consultancies , wil D66-woordvoerder Noëlle Sanders dat het college zich sterk maakt voor stadslandbouw in het park en de plannen niet zomaar terzijde schuift. ,,In de nieuwe plannen is vooral uitgegaan van Flora en Fauna beheer aldus Sanders. Op landgoed Schothorst stond vroeger een proefboerderij en dat werd als zeer positief ervaren. De Parkboer kan de burgers van Amersfoort weer in contact brengen met duurzame, biologische -(stads)landbouw, waardoor zij weer zien en beleven waar hun voedsel vandaan komt. Er wordt gedacht aan kleinschalige landbouw en veehouderij (een aantal kippetjes, een kleine groentetuin en een wijngaard met een winkeltje en een gezellig 'boerenerf' waar bezoekers even kunnen genieten van de sfeer, iets proeven en kunnen kopen."

De komende jaren wordt er fors bezuinigd op het onderhoud; stadslandbouwboeren is dan een zeer goed alternatief. ,,Het zorgt voor reuring in het park, het heeft een educatief karakter en tegelijkertijd kan men het groenonderhoud doen waardoor de kosten drastisch verlaagd kunnen worden."

Nog vóór het zomerreces wordt een amendement ingediend waarin het college wordt gevraagd om de mogelijkheden voor stadslandbouw in Park Schothorst te onderzoeken in samenwerking met de initiatiefnemers Wytze Nauta, Edgar van Groningen en Jos Timmermans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie