Dag van de Fooi-cheque feestelijk uitgereikt

24 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Rotaract Club Amersfoort heeft vorige week maandag de cheque met de fooienopbrengst van de Dag van de Fooi uitgereikt aan kinderhospice De Glind. De jeugdinstelling kreeg €1250,- uitgereikt. Het bedrag is volgens Rotaract ,,een goede steun in de rug" voor de bouw van een nieuw onderkomen van het kinderhospice. Men zet de €1250,- in voor de bouw van het nieuwe kinderhospice-huis. Ilse Vasterman, coördinator fondsenwerving, is ,,ontzettend blij" met de cheque. ,,Met deze gift van Rotaract Club Amersfoort kunnen wij nog meer ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen goede professionele zorg geven."

Na de start van het project Dag van de Fooi meldden zich bij Rotaract Club Amersfoort 22 Amersfoortse horeca-ondernemers. Zij stonden op vrijdag 24 mei de fooienopbrengst af voor het kinderhospice. Johan Birkhoff,

Rotaracter in Amersfoort. ,,We zijn erg blij dat de Amersfoortse horeca-ondernemers zo enthousiast hebben meegeholpen aan de Dag van de Fooi door een hele dag hun fooien af te staan.”

Rotaract Club Amersfoort, een vrijwilligersclub van vijftien jongeren tussen de 18 en 30 jaar, steunt goede doelen door het organiseren van sociale projecten. Geïnspireerd door de Nacht van de Fooi bedachten de jongeren de eerste Amersfoortse Dag van de Fooi en kozen hierbij dus voor kinderhospice De Glind.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie