BPA en PvdA laken 'falen rondom Burgerzaken'

21 juni 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De fracties van de Burger Partij Amersfoort (BPA) en de PvdA vinden het ,,onbegrijpelijk en uitermate slordig" van de gemeente Amersfoort dat Burgerzaken niet in staat is de nodige gegevens van de burgerlijke stand per e-mail aan te leveren aan de redactie van De Stad Amersfoort voor de veelgelezen rubriek Burgerzaken. De redactie van De Stad Amersfoort liet deze week weten noodgedwongen (in ieder geval tijdelijk) te moeten stoppen met het plaatsen van onder meer de wekelijkse huwelijksaangiften, geboorten en overlijdensberichten. Dit omdat ,,technische en juridische" problemen op Het Stadhuis zich verzetten tegen aanlevering per e-mail aan de redactie. ,,De gemeentelijke problemen rond de aanlevering ervaren veel inwoners als een klap in het gezicht", aldus BPA-voorman Hans van Wegen. ,,De rubriek komt vaak rechtstreeks in het familie-archief van direct betrokkenen. Daarnaast is de rubriek vaste leeskost voor een hele grote groep Amersfoortse inwoners, die de familieberichten wekelijks napluizen." De BPA wil dat het College van Burgemeester en Wethouders van Amersfoort acuut met de redactie van De Stad Amersfoort om de tafel gaat zitten en alles in het werk stelt om te voorkomen dat zoals door de krant aangekondigd de rubriek vanaf volgende week niet meer verschijnt.

De PvdA wil bij monde van raadslid Ramón Smits Alvarez dat er ,,zo spoedig mogelijk" gewerkt gaat worden aan een oplossing door het college. De partij wil enkele vragen beantwoord zien. Kan het college aangeven wat de technische en juridische aspecten zijn die het niet mogelijk maken bij het vinden van een oplossing op korte termijn voor de publicatie van de berichten van Burgerzaken in De Stad Amersfoort? Als deze problemen verholpen zijn, gaat het college deze bestanden dan ook digitaal leveren aan De Stad Amersfoort? Wanneer verwacht het college dat deze structurele problemen verholpen zijn en De Stad Amersfoort de berichten weer in de papieren versie van De Stad Amersfoort kan plaatsen?

Tot slot vraagt de partij of het college bereid is tot dat moment de berichten van Burgerzaken in De Stadsberichten te plaatsen zodat de Amersfoorters die daar belang bij hebben, daar nog steeds haar informatie vandaan kunnen halen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie