Ingezonden: VVD opgetogen over vrije winkelopeningstijden

13 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

Deze week viel in het college besluit voor een nieuwe winkeltijdenverordening. Amersfoortse ondernemers krijgen de vrijheid om zelf hun openingstijden te kiezen, 7 dagen per week, 16 uur per dag.

In het verkiezingsprogramma van 2010-2014 sprak de VVD zich uit voor vrije winkelopeningstijden. De VVD vindt dat ondernemers zelf moeten kunnen bepalen wanneer zij hun deuren openen en sluiten, ook wanneer dit 's avonds of zondag is.

Dit college heeft in het coalitieakkoord al duidelijk gemaakt voor ruimere openingstijden te staan, niet alleen voor winkels, maar ook voor bijvoorbeeld de bibliotheek. Discussie met vertegenwoordigers uit de stad heeft tot de conclusie geleid dat ondernemers het beste zelf bepalen wanneer zij hun deuren openen. De VVD vindt dit een juiste keuze.

Het instemmen van de Eerste Kamer met een nieuwe winkeltijdenwet gaf het college de mogelijkheid voor de nieuwe ruimere verordening. Winkels kunnen binnenkort tussen 06.00 en 22.00 hun deuren openen, in de hele stad. De VVD denkt dat hiermee beter tegemoet gekomen wordt aan de wensen van de consument.

De nieuwe winkeltijden zullen een impuls geven aan de Amersfoortse economie. Amersfoort wordt hiermee nog aantrekkelijker voor toeristen en het winkelend publiek.

De nieuwe verordening wordt van kracht zodra de nieuwe Winkeltijden wet in werking treedt, naar verwachting is dat dit per 1 juli 2013.

Hetty Hessels

raadslid VVD Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie