Verkeer- en vervoerplan 2030

12 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Het college legt het Verkeer- en vervoerplan 2030 voor aan de raad ter vaststelling. Hierin staat de visie van het college van burgemeester en wethouders over hoe Amersfoort ook in de toekomst bereikbaar blijft. Dit plan is tot stand gekomen door een actieve bijdrage van inwoners en Amersfoortse belangenorganisaties. Op basis van inspraken is het plan nog aangescherpt. Zodra de raad het plan heeft vastgesteld wordt de visie in deelplannen uitgewerkt tot concrete acties.

Om Amersfoort ook in de toekomst bereikbaar te houden staan in het Verkeer- en vervoerplan activiteiten en maatregelen die de bereikbaarheid en mobiliteit in de stad mogelijk maken. Een van de uitgangspunten is een keuzevrijheid in de mogelijkheden voor reizen en de beschikbaarheid van alternatieven ter vervanging van de huidige autoverplaatsingen. Een ander uitgangspunt is een benadering van mobiliteit, waarbij de duurzame opties zoals de fiets worden gestimuleerd.

Het stimuleren van gedragsverandering bij inwoners kan bijdragen aan een duurzame, leefbare en bereikbare stad. Amersfoort wil dat men straks een bewustere keuze kan maken voor een passend vervoermiddel. Verkeer- en vervoermogelijkheden moeten daarom zo goed mogelijk aansluiten op de wensen van de gebruikers. Informatie over de verschillende mogelijkheden maakt het mogelijk dat reizigers bewust kunnen kiezen.

Iedere wijk in de stad is uniek en daarom is een gebiedsgerichte aanpak het meest passend. Dit betekent dat binnen bepaalde wijken een keuze voor een bepaald vervoermiddel meer voor de hand ligt, zonder dat andere vervoermiddelen onmogelijk worden gemaakt.

Op basis van alle reacties is het Verkeer- en vervoerplan nog aangepast en aangevuld. Toevoegingen zijn een hoofdstuk over het faciliteren van verschillende doelgroepen in hun behoefte op het gebied van verkeer- en vervoer (zoals ouderen en gehandicapten) en een toelichting op wat de gemeente de komende jaren gaat doen om dit beleid te realiseren. We gaan in eerste instantie aan de slag met het verbeteren van de informatievoorziening door het bundelen van reisinformatie in de regio en gaan aan de slag met initiatieven voor gedragsexperimenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie