BPA op de bres voor toiletten in Park Randenbroek

12 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

RANDENBROEK - De BPA maakt zich sterk voor toiletvoorzienigen in Park Randenbroek. Fractievoorzitter Hans van Wegen stelt dat er volop voorzieningen zijn voor honden, maar niet voor mensen.

,,Volgens de gemeente Amersfoort moet het park overdag de ontmoetingsplaats worden voor héél véél Amersfoorters", licht Van Wegen zijn schriftelijke vragen aan het college toe. ,,Er zijn grasvelden aangelegd en de kinderspeelplaats is uitgebreid maar wat de gemeente over het hoofd heeft gezien, is dat al die mensen en zeker hun kinderen ook moeten toiletteren als ze een halve of soms hele dag hier verblijven. Als je nu overal door het bos loopt, zie je dus tissues liggen, en dan weet je, daar heeft er een (kind of ouder!) zijn behoefte gedaan. Een goede openbare toilet voorziening - ten minste op twee plekken- is dus onontbeerlijk. Wel staan er volop palen met hondenpoep zakjes, en ook de afvalbakken daarvoor, maar voor mensen is er in het gehele park geen enkele voorziening getroffen, nog voorzien in de huidige plannen."

Van Wegen stelt dat het college moreel en praktisch verplicht is, om naast de hondenvoorzieningen, ook goede openbare toiletvoorzieningen voor burgers in Park Randenbroeken aan te leggen. Hij wil dan ook weten wanneer het college voor voldoende toiletvoorzieningen heeft gezorgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie