St Jozef Hooglanderveen opent woongroep voor ouderen met dementie

12 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

HOOGLANDERVEEN - Woonzorgcentrum St Jozef in Hooglanderveen is gestart met een woongroep voor ouderen met dementie. De groepswoning heeft inmiddels erkenning gekregen door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De kleinschalige woongroep heeft een vast team woonbegeleiders die de bewoners veel persoonlijke aandacht geven. Het team vult samen met de bewoners en hun familie het dagelijkse leven in op basis van hun wensen en behoeften.

De woongroep is specifiek bedoeld voor ouderen met dementie die 24 uur per dag zorg en ondersteuning behoeven. Het gaat hierbij om zorgzwaarteindicaties ZZP5 en ZZP7 met behandeling. Locatiemanager Conny Cramer: "Deze zorg is uniek voor Hooglanderveen en de regio. De verpleegzorg die wij met deze woongroep kunnen bieden, sluit naadloos aan bij de wensen van onze bewoners en hun naasten. De aandacht en vaste structuur maakt iedereen zichtbaar tevreden."

Woonzorgcentrum St Jozef is landelijk gelegen middenin de dorpskern van Hooglanderveen, aan de rand van Amersfoort in de snel groeiende wijk Vathorst. Een vriendelijk en mooi gebouw op een prominente plaats in het dorp. St Jozef biedt eenpersoonsappartementen met een eigen keuken, douche en toilet. De appartementen van de bewoners in de woongroep zijn geschakeld aan een comfortabele huiskamer met keuken en een heerlijke afgescheiden tuin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie