Lezingen kunsthistoricus Benno Spijker in KAdE

30 mei 2013 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Op woensdagavond 12 juni en woensdagavond 26 juni geeft Benno Spijker, kunsthistoricus en publicist, een lezing in het kader van de tentoonstelling 'Dubossarsky & Vinogradov', Painters of Russian Life.

Woensdagavond 12 juni is het thema: De geschiedenis van het Socialistisch Realisme. Deze lezing gaat in op de relatie Nederland - Rusland, aanleiding voor deze tentoonstelling, de ontwikkeling van een typisch Russische kunst en op de plaats en waardering van het socialistisch realisme; de stijl waarin de huidige exposanten Painters of Russian Life werken.

Woensdagavond 26 juni is het thema: Painters of Russian Life in kunsthistorisch perspectief. Deze lezing beschouwt het werk van Dubossarsky en Vinogradov in internationaal kunsthistorisch perspectief. Hun werkwijze wordt vergeleken met div. na-oorlogse ontwikkelingen in de schilderkunst.

De lezingen zijn gratis op vertoon van geldig entree kaartje KAdE (Museumkaart geldig). Vooraf aanmelden bij Simone Buys, s.buys@kunsthalkade.nl

Na de lezing is de tentoonstelling te bezoeken tot 21.45 uur. Zie verder www.kunsthalkade.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie