Derde plaats voor studenten Hotelschool Amersfoort

30 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Twee studenten van de Hotelschool Amersfoort hebben onlangs brons behaald bij de aspergewedstrijd van het Brabants Asperge Genootschap. Een prachtige prestatie onder begeleiding van praktijkinstructeur Hermelink van Leerhotel Het Klooster. De wedstrijd vond plaats bij Vakschool Wageningen en betrof de tweede editie van de aspergewedstrijd.

Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, welke toen plaats vond bij het Summa College te Eindhoven, was ditmaal de plaats van handeling bij de winnaar van vorig jaar; de Rijn IJssel Vakschool te Wageningen, waar de deelnemers gastvrij werden ontvangen. Er werd gestreden om de Sligro-wisselbokaal door zes teams van twee personen, welke als team gezamenlijk en geheel zelfstandig aan deze wedstrijd hebben deelgenomen.

Mauk en Joelle hebben een keurige derde plaats bemachtigd met een asperge panna cotta met krokante huid van Poon en gefrituurde waterkers (amuse), gekookte asperges met in boter gekonfijte poon en gebakken kwartel met daarbij een frambozen hollandaise (hoofdgerecht) en een dessert van een zeer goed op smaak zijnde aspergebavarois met tuiles, gemarineerde aardbeien en warme, krokante frambozen.

Toeval wil dat Leerhotel Het Klooster van 3 t/m 6 juni een speciale themaweek rondom asperges heeft ingericht. ,,De asperge is een prachtig seizoensproduct, dat gezond en ontzettend lekker is", aldus Bert van Wede, manager Leerhotel Het Klooster.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie