De Springplank voert West Side Story uit

28 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Theaterschool De Springplank presenteert op 8 en 9 juni spectaculaire voorstellingen van de musical West Side Story (Nederlandse versie). De uitvoeringen vinden plaats in de feestelijke theaterzaal van De Flint. Iedereen kent de film, maar de West Side Story was oorspronkelijk een musical. Het verhaal is ontleend aan William Shakespeare's Romeo and Juliët en gaat over een jongen (Tony) en een meisje (Maria) van twee rivaliserende jeugdbendes in New York die verliefd op elkaar worden.

Het toeval wil dat precies vijftig jaar geleden de Nederlandse première van de West Side Story in Amersfoort plaatsvond. De spelers, onder anderen Frans Rühl en Dick van den Bergh, van toen willen een reünie organiseren en zijn inmiddels uitgenodigd om die te combineren met een bezoek aan de musical in De Flint. De voorstellingen worden gecombineerd met lespakketten voor het voortgezet onderwijs.

Kaarten voor de musical West Side Story in De Flint zijn vanaf nu te bestellen (kaartverkoop@theaterschooldespringplank.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie