'Bent u een vos?'

27 mei 2013 om 00:00 Nieuws

ZIELHORST - Zo'n 250 leerlingen van De Achtbaan trokken vanochtend door de wijk Zielhorst. Ze waren op zoek naar twaalf 'vossen' die zich in een deel van de architectenbuurt ophielden. De school bestaat 25 jaar en dat wordt op verschillende wijzen gevierd. Twee vossen bevonden zich op het P. Behrenserf. Bewoners zagen de gehele ochtend een vlot geklede vrouw heen en weer door de straat steppen en op de hoek bij de Leonardo Da Vincistraat stond een meneer die wel heel erg lang deed over het plakken van een band van zijn fiets.

Groepen kinderen komen langs en vragen de opvallende verschijningen in de straat steevast met enige schroom 'bent u een vos'? Een enkele bewoner overkomt datzelfde. De steppende vrouw is Tineke van der Wal, de moeder van een leerling uit groep 8. ,,De kinderen, verspreid over zo'n vijftig groepjes, moeten letters verzamelen en daarmee kunnen ze dan een zin samenstellen", legt ze uit terwijl ze weer is ontdekt door een groepje kinderen dat enthousiast komt aangerend en haar de belangrijkste vraag van die ochtend stelt. Elders in de wijk vallen onder meer een tuinman, studenten en een fagotspeler op.

De man bij wie het bandplakken maar niet lijkt op te schieten is ook ontdekt. Hij heeft echter geen letter voor de kinderen. Na een korte verwarring begrijpen ze al snel dat het om een cijfer moet gaan, om twee om precies te zijn: 25. De bandenplakker, is Gerard van Groningen, de opa van leerlinge Romée uit groep 7. Hij geniet met volle teugen van het 'vos zijn'. ,,En het weer werkt fantastisch mee."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie