Weer speelt Highlands parten

27 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND - Het Highlands Festival is afgelopen vrijdagavond en zaterdag bezocht door zo'n 2500 mensen. Dat aantal viel de organisatie tegen. ,,Maar gezien het weer viel het nog mee", nuanceert woordvoerster Esther van Doorne. ,,En de mensen die er waren hadden het prima naar hun zin, zij hebben zich vooral warm gehouden door lekker te dansen op de muziek. Het slechte weer is een belangrijke factor in het aantal bezoekers. De sfeer was beide dagen uitermate goed, de programmering vonden vele bezoekers 'verrassend' en ook de artiesten waren weer lovend over de sfeer van het festival."

Of het festival volgend jaar doorgaat hangt volgens Van Doorne niet alleen af van het lage bezoekersaantal dit jaar. ,,Er is ieder jaar de vraag over een volgende editie, in die zin dat we er niet klakkeloos van uit gaan dat het wel weer doorgaat. Wel of geen festival is van vele factoren afhankelijk. En de wel of niet-vraag is voor ons ieder jaar actueel en is dus niet anders dan andere jaren. Het aantal bezoekers speelt daar natuurlijk een cruciale rol in. We zijn natuurlijk blij met iedere bezoeker en ik moet zeggen dat het mij gezien het weer nog meeviel."

Van Doorne wijst erop dat het festival compleet gedragen wordt door vrijwilligers. ,,Wat ik ieder jaar weer geweldig vind is het aantal vrijwilligers, een dikke 200, dat zich twee dagen lang de benen onder het lijf vandaan loopt om het festival gesmeerd te laten verlopen, zonder die inzet zou het festival hoe dan ook niet kunnen plaatsvinden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie