Blessuregolf nekt senioren Amersfoort Untouchables tegen streekrivaal

27 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op zondag 26 mochten wederom alle teams van de Amersfoort Untouchables in actie komen. De allerjongsten (PeeWees) en senioren speelden thuis, waar het Cubs flagg-football team naar Lelystad mocht afreizen. Waar een team nomaliter van thuisvoordeel kan genieten, ging dit niet op voor de Untouchables. Enkel de Cubs wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten. Zij versloegen het tweede team van de Lelystad Commanders ruim met 82-37. De PeeWees hadden het niet getroffen met hun tegenstander. Zij mochten 's morgens vroeg tegen topfavoriet Amsterdam Crusaders aantreden. Niet geheel tegen de verwachtingen in, werd er met 88-42 verloren. Ook het senioren tackle team had het niet met de tegenstander getroffen. De nog ongeslagen koploper Hilversum Hurricanes kwamen op bezoek. Na een gelijk opgaande eerste helft, bleken de vele blessures de Keistedelingen fataal. Uiteindelijk verloor het seniorenteam met 28-7 van de Hilversum Hurricanes.

Vroeg op de zondagochtend mocht het PeeWee flagg-football team van de Amersfoort Untouchables aantreden tegen koploper Amsterdam Crusaders. Een loodzware opgave, gezien het niveau van de jeugdopleiding van de Amsterdammers. De hoop op een overwinning heeft er nooit in gezeten. De jonge Untouchables hebben vrijwel de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. Uiteindelijk verloren de PeeWees met 88-42. Ook de tegenstander van het Cubs flagg-football team, de Lelystad Commanders, heeft een zeer goede jeugdopleiding. Vandaag bleken de Amersfoorters echter ook over een excellent jeugdteam te beschikken. Voor de derde maal op rij werd er door de Cubs ruim gewonnen. Het tweede team van de Lelystad Commanders bleek niet opgewassen tegen het sterke Amersfoortse team. De Cubs wonnen met 82-37.

's Middags was het tot slot de beurt aan het senioren tackle team. Eerder in het seizoen werd er in de uitwedstrijd tegen de Hilversum Hurricanes met 28-0 verloren. In deze wedstrijd werden veel fouten gemaakt en werd eminent dat het jonge Amersfoortse team nog een lange weg te gaan had. Hoe anders was het spelbeeld vandaag. Hoewel de Amersfoorters negen basisspelers aan blessures misten, werd er furieus gestart. Al snel volgde de openingsscore. Runningback Zev Rogers ontglipte aan de Hilversumse verdediging en wist met een lange run te scoren. De verplichte Point After Touchdown (PAT) of conversie, werd door Kicker Pascal Brink gemaakt. Een evenwichtige eerste helft leverde ook een score van de Hilversum Hurricanes op. De ruststand van 7-7 schilderde de krachtsverhoudingen tussen beide teams prima af.

Na de rust bleek de koek aan Amersfoortse zijde echter op. Het tekort aan basisspelers en de vele blessures drukten een zware stempel op het team. De Untouchables konden het tempo van de bezoekers niet meer bijbenen en verloren de wedstrijd uiteindelijk ruim met 28-7. Het zit het team van hoofdcoach Eric-Jan van Vlodrop niet mee dit seizoen. Naast de vele personele mutaties heeft het team veel last van blessures bij bepalende spelers. American Football is een fysiek zeer zware sport. Zodra blessures het team teisteren, brengt dat veelal diverse nadelen met zich mee. Het feit sommige spelers niet één, maar twee of drie posities bespelen houdt voornamelijk in dat zij geen rust krijgen. Dat heeft zijn tol op het verloop van de wedstrijd. Spelers raken vermoeid en kunnen het tempo niet meer bijbenen. Het is te hopen dat voor de volgende wedstrijd een aantal basisspelers weer fit genoeg zijn om te spelen. Alleen dan zijn de Untouchables in staat de concurrentiestrijd aan te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie