Terts Brinkhoff ontvangt een Koninklijke Onderscheiding

24 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Creatief directeur van Mobile Arts en grondlegger van Theaterfestival de Parade is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het lintje vrijdagmiddag uit handen van burgemeester Lucas Bolsius ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan van Mobile Arts.

te Amersfoort tijdens

In 1973 was Brinkhoff (60) de grondlegger van de Tractor Tournee, de voorloper van het zomerse theaterfestival Boulevard of Broken Dreams, een zomers rondreizend theaterfestival met tenten, theater en muziek. Stichting Mobile Arts produceert mobiele theaterprojecten. De bekendste en grootste is de Parade, het reizende theaterfestival dat sinds 1990 ’s zomers Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam aandoet. De Parade is jaarlijks een groot succes en vormt daarmee een landelijk voorbeeld andere culturele zomerfestivals in Nederland.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Rietveldpaviljoen De Zonnehof prees Bolsius Brinkhoff om zijn verfrissende aanpak en zijn baanbrekende visie op theater als reizend circus. ,,Huidige culturele zomerfestivals vonden en vinden hun voorbeeld in dit concept; een voorbeeld hoe zakelijke en artistieke samenwerking tussen gezelschappen en cultuurondernemers telkens weer nieuwe bruggen tot stand brengt tussen kunstenaars en publiek.''

Voor de gemeente Amersfoort zette hij zich onder meer in ter ondersteuning van de activiteiten van Amersfoort Beiaardstad, van De Flint, Amersfoort 750 jaar en recent bij het onderzoek naar herbestemming van vier Amersfoortse cultuurlocaties door Mobile Arts te betrekken bij de exploitatie van De Zonnehof.

Ook deze zomer trekt de Parade met 74 dans-, muziek en theatervoorstellingen, 19 kindervoorstellingen en 37 bands van Rotterdam naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie