Eerste kunstroute Hoogland

22 mei 2013 om 00:00 Cultuur

HOOGLAND - Hoogland beleeft komend weekeinde haar eerste Kunstroute. Deze vindt plaats op op zondag 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur vindt. Achttien Hooglandse kunstenaars en acht gastkunstenaars uit Amersfoort, die een speciale band met Hoogland hebben, stellen hun huis en/of atelier open voor het publiek.

Naast de huiselijke expositieplekken is er ook een overzichtsexpositie, waarin van iedere deelnemende kunstenaar één kunstwerk te zien is. Ook is hier werk te zien van jonge Hooglandse kunstenaars (Scholen in de Kunst, afdeling Hoogland).

Route

Aan de hand van een routekaart kunnen belangstellenden hun eigen route langs de kunstenaars bepalen en tussentijds genieten van een van de kunstroute-aanbiedingen, aangeboden door verschillende Hooglandse bedrijven.

De initiatiefneemsters van de route, Patricia Veenman en Constanze Cromwell, hebben elkaar leren kennen tijdens de opnames van Kunstzinnig en creatief Hoogland, een programma waarin Hooglandse kunstenaars in beeld worden gebracht. Meer hierover is te zien op www.tegelkunst.nl.

Op de vraag of Veenman nog iets speciaals in petto heeft voor Hoogland, gaf zij in december 2011 het volgende antwoord: ,,Ik ben van plan om een kunstroute in Hoogland te organiseren, en wat mij heel leuk lijkt is om de kunstenaars te vragen die ook mee doen aan Kunstzinnig en creatief Hoogland.’’ En nu bijna anderhalf jaar later is het zover.

Interviews

Op dit moment leggen de kunstenaars de laatste hand aan hun werk, flyers, posters en boekjes zijn gedrukt en de overzichtsexpositie wordt ingericht. Op de website www.kunstroutehoogland.nl is alle informatie over de route te vinden. De flyer kan rechtstreeks van de site worden gedownload.

Naast praktische informatie over de route en de deelnemers., vertelt iedere kunstenaar in een kort video-interview over zijn of haar passie: de moeite van het bekijken waard.

u Voor meer informatie: www.kunstroutehoogland.nl of info@kunstroutehoogland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie