'Brandmeldingen bleven steken bij bedrijf'

26 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

SCHOTHORST - Meerdere brandmeldingen bij het CNME zijn maandagnacht blijven steken bij een particuliere alarmcentrale en een beveiligingsbedrijf. Het college van b. en w. heeft hiernaar een onafhankelijk onderzoek ingesteld.

Het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie aan de Schothorsterlaan in Park Schothorst brandde dinsdagochtend volledig uit. Een passant had rond half zes via het alarmnummer 112 de brand gemeld. De brandweer werd om 5.36 uur gealarmeerd. Zeven minuten later, binnen de geldende norm, waren de eerste tankautospuiten, een redvoertuig en een speciaal team dat gespecialiseerd is in rietkapbranden ter plaatse. Twaalf minuten na de eerste melding werd opgeschaald tot middelgrote brand en werd extra materieel opgeroepen. Al snel bleek echter dat het pand niet meer te redden was en werd besloten de boerderij gecontroleerd uit te laten branden.

Dinsdagavond maakte het college bekend dat het gebouw beschikte over een goedgekeurde brand- en inbraakmeldinstallatie en dat met een particuliere alarmcentrale en een beveiligingsbedrijf afspraken waren gemaakt over de wijze waarop op meldingen wordt gereageerd. Het college heeft echter aanwijzingen dat maandagnacht verschillende meldingen bij de bedrijven moeten zijn binnengekomen. Omdat daarop niet is gereageerd, heeft het college besloten hiernaar een onafhankelijk onderzoek in te stellen.

De politie heeft ondertussen geen aanwijzingen gevonden voor brandstichting. Uit forensisch onderzoek blijkt dat de brand waarschijnlijk op de tweede verdieping is begonnen.

Op woensdagochtend zal tijdelijke huisvesting worden geplaatst op het parkeerterrein van het CNME, met tien werkplekken en overlegruimte. Vaste medewerkers kunnen hier direct hun werkzaamheden hervatten. Vrijwilligers krijgen donderdag weer een werkruimte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie