Honkballers BSC Quick missen aansluiting

25 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Voor BSC Quick was het afgelopen zondag de dag van de waarheid. Bij winst tegen koploper Giants zou de achterstand van de Amersfoorters kunnen worden verkleind naar twee punten en was er met nog vijf wedstrijden te gaan nog steeds hoop op het kampioenschap. De realiteit bleek echter anders. Amersfoort coach Edward Spanner: ,,Vanaf meet af aan speelden we gecontroleerd en hadden de wedstrijd in handen. Met een tweehonkslag sloeg Reinier de Vries in de 2e inning de eerste punten binnen. Alhoewel Giants in de slagbeurt van diezelfde inning er 1-2 van maakte, stond mijn ploeg als een huis en werd het in de derde inning zelfs 1-3 door wederom Reinier de Vries.” In de vierde inning veranderde er niets aan de tussenstand en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar in de vijfde inning ging het mis en stapelden de fouten zich op. Spanner: ,,Giants sloeg een honkslag en krabbelde terug naar 3-3. Met in diezelfde slagbeurt wederom een goede honkslag over onze tweede honkman, werd het nog erger en kwamen we tot overmaat van ramp op een 5-3 achterstand.” In de resterende innings veranderde er niets meer en lieten de werpers van beide ploegen niets meer toe, waardoor de wedstrijd eindigde in een 5-3 overwinning voor de Hengelose ploeg, die daarmee de koppositie verstevigde en lijkt op te stomen naar de titel in de tweede klasse. Voor Amersfoort daarentegen is de droom voorbij: ,,De achterstand is nu te groot geworden ook al moeten er nog vijf wedstrijden gespeeld worden”, aldus een teleurgestelde Spanner. ,,We zaten er absoluut goed op maar die beroerde vijfde inning heeft ons de nek omgedraaid. Jammer, maar het is nu eenmaal niet anders.”

AMERSFOORT - Met een 5-3 nederlaag tegen koploper Giants uit en in Hengelo, verloren de honkballers van BSC Quick definitief de aansluiting en is de kampioensdroom voor de Amersfoorters definitief voorbij. In een wedstrijd waarin Quick het heft in eigen hand had en op een voorsprong van 1-3 stond, ging het in de vijfde inning helmaal mis en werd de voorsprong omgezet in een uiteindelijke 5-3 nederlaag.

door Huub van Aerssen

Ook verlies voor softbaldames

Ook de softbaldames van BSC Quick konden afgelopen weekend niet tot winst komen.In de dubbel thuis tegen de Amsterdam Pirates werd de eerste wedstrijd met 10-12 verloren en ging de tweede wedstrijd met 0-10 ook naar Amsterdam. Quick zal alles in de strijd moeten gooien om degradatie te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie