Titelverdediger laat zich niet verrassen

19 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Tweedeklasser Hoogland moet alleen nog met derdeklasser CJVV afrekenen om zich opnieuw tot de beste Amersfoortse voetbalclub te kunnen laten huldigen. Dat was het gevolg van de overwinning (2-0) die de titelverdediger woensdagavond in de tweede halve finale op Nieuwland boekte.

Breekpunt in de gelijkopgaande wedstrijd was de strafschop die Dirk Jan Beeftink in de eerste helft onbenut liet nadat hijzelf door een tegenstander onreglementair binnen de beruchte lijnen was gestuit. Beeftink knalde de bal op de paal, een tegenvaller voor Nieuwland.

Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Kevin Heideveld schoot de bal onder het lichaam van Nieuwland doelman Joeri Epskamp door: 1-0. Met die stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft moest Nieuwland een vuist maken maar dat lukte de ploeg niet. Hoogland bleef vrij gemakkelijk overeind en slaagde er zelfs nog in de voorsprong uit te breiden. Na een mooi uitgespeelde aanval gaf Mike Junger het laatste zetje. Epskamp was kansloos op de inzet van de altijd actieve middenvelder: 2-0.

Voor CJVV'er Paul Richard die het duel Hoogland - Nieuwland vanaf de zijlijn gadesloeg, is Hoogland komende vrijdag (21.00 uur) favoriet voor de toernooiwinst. ,,Dat lijkt me wel duidelijk, " reageerde de Amersfoorter na afloop van de vijfde wedstrijddag. ,,De Hooglanders spelen ook een klasse hoger."