Gouden wissel levert CJVV titel op

18 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Dankzij een gouden wissel is CJVV vrijdagavond op de Bokkeduinen de nieuwe voetbalkampioen van Amersfoort geworden. Feike Baas was na afloop van de finale tegen Hoogland de gevierde man. Het fraaie doelpunt van de invaller in de slotfase was voor CJVV voldoende om de titel van Hoogland over te kunnen nemen.

Lange tijd zag het er na uit dat strafschoppen de beslissing in het duel tussen de zondagtweedeklasser en de zaterdagderdeklasser moesten brengen. Het aantal toeschouwers, in de loop van de avond aangegroeid tot zo'n 800 man, zag geen mooie finale.

Het eerste wapenfeit kwam op naam van Hooglander Kheibar Mangal die zijn kopbal in de slotfase van de eerste helft op de paal zag belanden. CJVV had ook de pech dat een inzet het houtwerk raakte. Halverwege het tweede bedrijf knalde Pim de Jong de bal vanaf een meter of 25 snoeihard op de lat.

Die fraaie doelpoging was een voorbode van het slechte nieuws wat de titelverdediger te wachten stond. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd toonde CJVV aan dat de aanhang in het nieuwe seizoen wel wat van hun favorieten mag verwachten. Met een vloeiende aanval werd de defensie van Hoogland verslagen. Tomas van Dijk speelde Baas, amper tien minuten in het veld, goed aan. De invaller voor Dylan Wienke gaf doelman Jesper de Heus met een schot geen schijn van kans: 1-0.