Team Kapsalon Koestraat jubileert

18 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In 2000 streek Brenda Zijlstra met haar Team Kapsalon neer in het centrum van Amersfoort. Nu, tien jaar later, viert ze haar eerste decennium met haar team en haar klanten.

Brenda Zijlstra is al heel wat meer jaren kapster dan de tien die ze nu viert. ,,Omdat ik mezelf wilde blijven ontwikkelen, ben ik voor mezelf begonnen”, vertelt ze: ,,Als ondernemer ben je veel breder. Je hebt meer verantwoordelijkheden, er is geen dag hetzelfde en dat bevalt me goed. Verder ben ik blij dat ik voor Team Kapsalon heb gekozen, want de no nonsens van de formule past heel goed bij mij.”

De Team Kapsalonformule combineert Professionaliteit met laagdrempeligheid en juist dat is de kracht van de salon aldus Brenda. ,,Een goed geknipt kapsel moet bereikbaar zijn voor iedereen”, vertelt ze. ,,Daarom zijn we wars van allerlei kostenverhogende poespas. Iedere klant wordt efficiënt en vooral goed geknipt. We werken niet op afspraak, maar hebben het bij iedereen bekende kappersstoplicht voor de deur. Je weet dus altijd hoelang je ongeveer moet wachten.”

Twaalf medewerkers trekken hun scharen in de kapsalon. ,,De ervaring van mijn kapsters loopt uiteen van één tot tien jaar”, vertelt Brenda: ,,Op de kappersopleiding krijg je de basis mee, in de salon leer je pas het echte vak. Zo is dat destijds bij mij gegaan en zo gaat dat nog steeds. Iedere maandagavond is er trainingsavond. Dan doet iedereen mee zowel de eerstejaars als de kapster met jarenlange ervaring. Als kapster ben je nooit uitgeleerd. Er komen ieder jaar nieuwe technieken en natuurlijk nieuwe modellen. Het is belangrijk dat je jezelf scherp houdt. Het is en blijft toch echt creatief handwerk, je moet de laatste mode kunnen vertalen naar iets draagbaars. Iedere kapster die op niveau wil blijven knippen, komt niet onder scholing uit, Je kunt niet op routine drijven en alsmaar dezelfde kopjes blijven knippen.”

De laatste haarmode is al een tijdje heel breed. ,,Eigenlijk mag alles, er is niet een bepaalde trend die er echt dwingend uitspringt. Bij mannen zie twee trends de ene met superkort haar, zonder dat het een blokhoofd wordt en de ander juist met langere haren, waarbij de kapsels van de jeugd een ruige uitstraling hebben en die van de volwassen heren meer gedekt zijn. In de dameskapsels zie je veel tegenstellingen, kort opgeschoren van achter gecombineerd met een superlange pony.”

Het jubileum gaat niet zonder feestelijkheden voorbij. De hele maand augustus is het feest bij Team Kapsalon. Niet alleen is er voor iedere klant een attentie, iedereen dingt mee naar mooie prijzen.

u Teamkapsalon, Koestraat 31-33, Amersfoort, 033 4652219, www.teamkapsalon.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie