Een greep uit het programma:

18 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Voor Caroline Voorbergen is het alweer de vierde keer dat ze optreedt op Dias Latinos. Voorbergen, bekend onder haar artiestennnaam Carolina de Holanda, staat dit jaar weer op het hoofdpodium op het Lieve Vrouwekerkhof. ,,Ik schrijf op mijn website dat ik Dias Latinos het leukste Latijns-Amerikaanse festival van Nederland vind. Maar dat vind ik ook echt. Alleen hier kan je de authentieke muziek horen. Er zijn wel festivals met wereldmuziek, maar daar wordt vaak experimentele muziek gemaakt.

AMERSFOORT - Het Latijns-Amerikaans-Caribisch festival Dias Latinos wordt komend weekend, zaterdag 21 en zondag 22 augustus, voor de twaalfde keer gehouden in de Amersfoortse Binnenstad. Het publiek kan twee dagen lang genieten van kleurrijke dansgroepen, swingende ritmes en de vriendelijke sfeer. Vele optredens uit allerlei Latijns-Amerikaanse landen vinden er plaats tijdens deze twee dagen. Stijlen als Tango, Salsa, Merengue en Cumbia en meer zijn te beluisteren en er is uiteraard volop de mogelijkheid om mee te dansen. door Christine Schut

Ik sta dit jaar voor de tweede keer op het Lieve Vrouwekerkhof en daar ben ik wel blij mee. Het publiek kan van mij hetzelfde verwachten als altijd. Geen nieuwe jasjes, maar gewoon de mooiste en leukste liedjes uit Mexico. Waarbij ik word begeleid door Los Tarascos, de beste muzikanten in dit genre die je in Nederland kunt vinden. Orkestleider Pedro Pozos Melo is naar mijn mening het grootste talent dat er in Nederland rondloopt. Het orkest bestaat met name uit Mexicanen die in Nederland wonen, waarvan de meeste hier het conservatorium hebben gedaan en zijn blijven hangen.”

Het contact met de organisatie ervaart Carolina als heel positief. ,,Ik had heel goed contact met Math Meester. Ook als ik er een jaar niet stond, belde hij me altijd even op. Nu gaat het contact via de nieuwe festivaldirecteur Rodney Arnoldus. En via Bert Muijen en zijn echtgenote Leticia. Zij is toevallig Mexicaanse en erg enthousiast over wat ik doe.”

Carolina vindt het positief dat voor Mexico een prominente rol in het programma is weggelegd. ,,Het is leuk dat het zondag Mexicaanse middag is op het Lieve Vrouwekerkhof, dat Dias Latinos Mexico een groot podium heeft gegeven. Mexico viert dit jaar 200 jaar onafhankelijkheid. Daarom ga ik 6 september ook weer naar Mexico. De mensen die geïnteresseerd zijn, zullen hebben gemerkt dat dit jaar in het hele land meer georganiseerd wordt op het gebied van Mexicaanse cultuur.”

Carolina de Holanda heeft in ieder geval veel zin in Dias Latinos. ,,Dinsdag gaan we nog een keer repeteren in Antwerpen. Daarna zijn we er klaar voor. Ik hoop dat het weer goed is, in ieder geval droog. De rest van het programma ziet er ook heel goed uit, dus ik hoop daar zelf ook nog wat van te kunnen zien.”

u Carolina de Holanda y Mariachi Los Tarascos zijn zondagmiddag van 14.45 - 15.25, 15.55 - 16.35 en van 17.05 - 17.45 uur te zien op het Lieve Vrouwekerkhof. Kijk voor meer informatie op www.carolinadeholanda.nl.

Het festival wordt zaterdag om 12.00 uur geopend door het Amersfoorts Klokkenluidersgilde vanuit de Onze Lieve Vrouwetoren.

Duda (zaterdag 13.45 - 14.30, 15.15-16.00 en 16.45-17.30 uur op de Appelmarkt)

Een Braziliaans akoestisch combo bestaande uit Bram Schermel (zang en gitaar), Alberto de Souza (percussie) en Boris Fransz (double bass). De groep speelt Samba, Bossa Nova en eigen composities. Ze hebben al op diverse internationale podia gestaan zoals Ganivet festival Helsinki en andere Scandinavische landen, Cafe Universel Parijs, Barcelona, Brussel en Shangai.

Fidelinas Brasband (zaterdag 20.30-20.50, 21.45-22.05 en 23.00-23.20 uur in Langestraat)

Fidelinas staat voor Caribische top entertainment. Diverse Braziliaanse dansen zullen in hoog tempo de revue passeren. Geniet van de swingende heupen, de prachtige kleding en ook van de kindergroep van Fidelinas die speciaal voor de kleintjes van de partij zal zijn.

Fidelinas verzorgt een dansworkshop Samba voor jongeren en volwassenen in Theater de Lieve Vrouw op zaterdag van 13.30 - 14.30 uur. De Samba is een variatie verzamelnaam voor vele variaties met een eigen traditie, tempo en sfeer. Tijdens de workshop komen de stijlen Axe bahia, Carnavaldans en Samba no pé aan bod. Maximaal aantal deelnemers is 30. Opgave voor deelname te richten aan: info@diaslatinos.nl. Opgave ter plaatse is mogelijk als er nog plek is.

A Lo Cubano (zondag 16.15 - 16.45 uur op de Hof)

A Lo Cubano is van origine een 6-mansformatie met de sound van een complete Salsa band, geïnspireerd door de moderne Cubaanse sound. Met drie Cubaanse topmusici en een uit Curaçao maakt dit de perfecte basis voor een compacte Salsa band. Salsa, Son en Timba, maar ook Cumbia, Bachata en Merengue zullen de revue passeren. Voor het optreden bij Dias Latinos zal A Lo Cubano in een grotere bezetting optreden: Miguel Montenegro, Alfredo Paechler, Alex Rodriguez Gala, Arjan de groot, Anhony Colon, Armando Vidal Sanches, Wouter Helmig, Pedro Louis en Peter Wenk.

u Dias Latinos 2010. Zaterdag 21 augustus van 12.00 - 24.00 uur en zondag 22 augustus van 12.30 - 17.30 uur op het Lieve Vrouwekerkhof, Hof, Appelmarkt, Groenmarkt, Langegracht, Langestraat, Eemkade en in theater De Lieve Vrouw. Kijk voor het volledige programma op www.diaslatinos.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie