Geen verrassingen op eerste dag AVK

12 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De eerste wedstrijddag van het Havenaer Amersfoorts Voetbalkampioenschap 2010 heeft geen verrassende resultaten opgeleverd. HVC, Hooglanderveen en VVZA wisten de eerste ronde te overleven.

HVC en Hooglanderveen hadden woensdagavond op de Bokkeduinen nog de meeste moeite met het bereiken van de volgende ronde. HVC kon pas na het nemen van strafschoppen de handen omhoog heffen nadat het duel tegen VOP geen winnaar (1-1) had opgeleverd.

Hooglanderveen had in de ontmoeting tegen KVVA ook een penalty nodig om met de tegenstander te kunnen afrekenen. In de slotfase zorgde Menno Lodeweges met zijn tweede treffer (3-2) voor vreugde in de Hooglanderveense gelederen.

VVZA, een van de favorieten voor de titel, had minder problemen met het bereiken van de tweede ronde en deed wat van de ploeg verwacht mocht worden. Met 3-1 rekende de formatie van trainer Piet Rigter af met de hoofdmacht van De Posthoorn.

Als gastheer van de tweede editie van het AVK nieuwe stijl mocht De Posthoorn minder publiek ontvangen dan vorig jaar op de openingsdag het geval was bij VOP. Blijkbaar was het nieuwtje er al af want meer dan 600 belangstellenden passeerden de kassa's zeker niet.

Ontevreden was Adrie Ruitenberg, voorzitter van het jubilerende De Posthoorn, echter niet over de eerste avond van het AVK. ,,Er waren wat schoonheidsfoutjes, onder andere met de muntverkoop. Maar dat is opgelost. Verder is alles goed verlopen. "

Doelpunten vielen er woensdagavond genoeg op het hoofdveld van het 75-jarige De Posthoorn en het veld van Rugbyclub Eemland waar een deel van de wedstrijden worden afgewerkt. De meeste treffers vielen in het duel tussen Hooglanderveen en KVVA. Lodeweges (twee strafschoppen) en Thijs Tomassen scoorden voor Hooglanderveen, voor KVVA was Henk Baum twee keer succesvol.

Jochem van Koot (HVC) en Willem van Bruggen (VOP) zorgden voor een remise in het tweede duel waarna pas na 22 strafschoppen de winnaar van HVC - VOP bekend werd. In de derde ontmoeting bezorgden Rob Hosman, Freek Rubrech en Michael Ouwerkerk VVZA een 3-0 voorsprong, waarna Wesley Lans voor De Posthoorn de eer kon redden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie