Urilift mag blijven staan van rechter

11 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

UTRECHT/AMERSFOORT - De Rechtbank Utrecht heeft vrijdag uitspraak gedaan in het kort geding tussen stadscafé en bed & breakfast Queens en Gemeente Amersfoort. De vordering van Queens om het gebruik van de urilift, een verzinkbaar urinoir op het terras van Queens, aan de Groenmarkt per direct te beëindigen is door de rechter afgewezen.

Volgens de voorzieningenrechter heeft Queens onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de gemeente Amersfoort is tekort geschoten in haar zorgplicht. Zo is gebleken dat er voldoende onderzoek is gedaan naar alternatieve locaties. Een van de belangrijkste argumenten voor deze locatie was dat de urilift op de looproute van het uitgaanspubliek moet staan om het wildplasprobleem in het centrum tegen te gaan.

Daarnaast is volgens de rechter gebleken dat de gemeente zich heeft ingespannen om de bezwaren van Queens zoveel mogelijk weg te nemen door de gebruikstijden van de urilift aan te passen aan de terrasvoering van Queens. Ook wordt de urilift en het gebied daaromheen extra schoongemaakt om mogelijke overlast voor Queens en haar gasten tegen te gaan.

Naast het sluiten van de urilift had Queens nog een aantal vorderingen ingesteld. Deze vorderingen hadden betrekking op de afvalinzameling in de Windsteeg. Volgens Queens veroorzaakt ook dit te veel overlast. Echter,door Queens is volgens de rechtbank opnieuw onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de gemeente bij de uitoefening van haar taak niet aan haar zorgplicht heeft voldaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie