Vandalen maken bende bij APWC

10 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

KOPPEL - Vandalen hebben afgelopen week een ravage aangericht in de kantine van voetbalvereniging APWC aan de Keerkring. Ook zijn de net geschilderde dugouts besmeurd met graffiti. Vrijwilligers Herman Eversen en Arie Bransen kunnen er met hun pet niet bij. ,,Dit is om te janken."

door André van der Velde

,,Met twaalf vrijwilligers zijn we de sinds het einde van de competitie eind april bezig geweest om alles op en rond het voetbalterrein weer op te knappen", vertelt Eversen. ,,We hebben de kantine schoongemaakt, de bestuurskamers, de keuken en de kleedkamers en de hele boel geschilderd. Ook hebben we de buitenboel onder handen genomen, zo hebben we alle deuren, het scorebord en de dugouts geschilderd. Alles zag er schitterend uit, en nu dit." Een ijzeren ring met daaromheen borstels om de onderkant van de voetbalschoenen te ontdoen van modder, is in de nacht van donderdag op vrijdag door een van de kantineramen gegooid. ,,Het was vrij dik dubbel glas, dus dat moet met een enorme kracht zijn gebeurd", aldus Eversen. ,,Het zijn zeker geen kleine kinderen geweest."

De ravage in de kantine was enorm. ,,De hele vloer en alle stoelen en tafels waren bezaaid met glassplinters. Het was een geweldige troep en het ergste is dat we die schade ook nog eens zelf moeten betalen omdat het schadebedrag in het eigen risico zit."

Buiten zijn de twee dugouts met graffiti bespoten. ,,Het is in- en in- en intriest dat dit soort dingen gebeuren", zegt Eversen hoofdschuddend. ,,Die mensen weten niet wat ze doen. We krijgen maar met moeite vrijwilligers, je moet steeds meer doen met minder mensen. Dan is dit niet motiverend"

Bransen herkent dat. ,,Ik vraag me inderdaad af waarom ik het nog doe. Alles was net op orde en precies op dat moment komen ze om de boel kapot te maken. Dat is heel frustrerend."

Het was niet de eerste keer dat APWC te maken heeft gehad met vandalisme en inbraken. ,,Het komt meer dan eens voor. Laatst hebben ze zelfs het alarm gesloopt en zijn ze 's nachts bezig geweest de kluis open te slijpen. Tegenwoordig zorgen we dat alles leeg is. Er valt niks te halen, maar tegenover vandalisme sta je machteloos."

De voetbalverenging heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie