VVD-er Voogt hoopt op rol Bolsius in uriliftsoap

10 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De mening van VVD-raadslid Koos Voogt over de aanwezigheid van de urilift op het terras van horecagelegenheid Queens is niet veranderd door de uitspraak van de Rechtbank Utrecht. Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering dienen VVD en BPA een motie in waarvan de strekking luidt dat een urilift niet op een terras hoort. Voogt hoopt dat de nieuwe burgemeester Lucas Bolsius een doorbraak kan forceren in de ‘urisoap’.

door John Spijkerman

Queens had in een kort geding geëist dat het verzinkbare urinoir op het eigen terras per direct buiten werking zou worden gesteld. De rechtbank stelde de gemeente in het gelijk en oordeelde dat de gemeente aan haar zorgplicht zou hebben voldaan. Zo zou er voldoende onderzoek zijn gedaan naar alternatieve locaties en zou de gemeente zich hebben ingespannen om de gebruikstijden van de urilift aan te passen aan de terrasvoering van Queens. De rechtbank merkte verder op dat de urilift en het gebied daaromheen extra wordt schoongemaakt om mogelijke overlast voor Queens en haar gasten tegen te gaan.

Koos Voogt is niet onder de indruk. ,,Een burgerrechter houdt zich verre van overheidsbeslissingen’’, meent het VVD-raadslid. ,,Mijn stelling blijft dat een terras en een urilift onverenigbaar zijn. Denk alleen aan de stank en de hygiëne. Ik hoop dat Bolsius een doorbraak kan forceren.’’ Voogt is niet tegen het gebruik van uriliften, maar dan moeten deze wel minimaal 25 meter van een terras afstaan, zoals de urilift op het Lieve Vrouwekerkhof. Dat geldt ook voor de urilift die de gemeente op de Hof wil plaatsen. ,,Dat moet op een plaats ver buiten de terrassen'', vindt Voogt.

BPA-raadslid Hans van Wegen blijft erbij dat een urilift niet thuishoort op een terras. ,,Verplaatsen kost 5.000 euro. Ik denk aan een nieuwe plek op een stukje niemandsland achter de St. Joriskerk.’’ Ook PvdA-raadslid Ramon Smits Alvarez zegt dat zijn partij tegen uriliften op terrassen is. ,,Onder voorwaarden zullen wij voor de motie stemmen’’, aldus het PvdA-raadslid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie