Nieuwe look La Piazza di Roma

4 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

,,En het wordt allemaal prachtig, warme mediterrane kleuren en echte oude vloeren, het wordt net klein Italië”, aldus de enthousiaste onderneemster: ,,Ik vind het belangrijk dat mijn gasten zich thuis voelen. Het mooiste vind ik het wanneer gasten het restaurant als hun eigen huiskamer beschouwen. Het nieuwe interieur gaat daaraan bijdragen.”

AMERSFOORT - In het net verbouwde restaurant La Piazza di Roma van Anna Maria Constanza serveert men niet alleen de originele Italiaanse gerechten, maar wordt de gast totaal ondergedompeld in een authentieke Italiaanse sfeer. ,,Er was al twaalf jaar niets aan het restaurant veranderd”, vertelt Constanza: ,,Toen ik hier vijf jaar geleden kwam, was het op de kaart zetten van het restaurant mijn eerste prioriteit. Nu alles goed gaat, is het tijd om het uiterlijk van het restaurant aan de kaart aan te passen.”

Anna Maria Constanza komt uit een horecageslacht, veertig jaar geleden opende haar vader het eerste Italiaanse restaurant in de stad Utrecht. ,,Hij was een beroemdheid”, herinnert Constanza zich: ,,En niet alleen hijzelf, zijn Italiaanse bollen waren vermaard en zijn pizza’s onovertroffen. Hij had echt passie voor het Italiaanse gerecht en die sfeer ben ik opgegroeid. Toen mijn vader verhuisde naar het buitenland zijn mijn zus en ik hier gebleven. We hadden een Italiaans afhaalrestaurant in Utrecht, maar omdat het bezorgen van onze uitgebreide gerechten nu eenmaal niet per scooter gaat en het bezorgen met een auto steeds lastiger werd, zijn we gestopt.”

La Piazza di Roma in Amersfoort kwam toevallig Constanza’s pad. ,,Ik was op zoek naar een restaurant. Aan Amersfoort had ik nooit gedacht, maar toen ik binnenkwam had ik direct een klik met het restaurant. In het begin moest ik wel erg wennen. Het publiek is anders, Utrecht is een echte studentenstad, hier zie ik veel meer gezinnen. Maar nu we eenmaal aan elkaar gewend zijn, mijn gasten en ik, is het net of we elkaar veel langer dan vijf jaar kennen. Ik durf zelfs wel te stellen dat mijn gasten en ik een hechte band hebben. Ik ben een echte Italiaanse, ik houd van praten, mensen om me heen, lekker eten, gezelligheid en dat is La Piazza di Roma ten voeten uit.”

La Piazza di Roma is meer dan pizza’s. ,,Al zijn die natuurlijk wel onovertroffen en echt origineel Italiaans”, aldus Constanza: ,,Maar we hebben veel meer, alle Italiaanse gerechten van pasta’s, vlees, vis en kipgerechten tot salades en van speciale eideeggerechten zoals Tortellini en Fettucine tot heerlijke Italiaanse desserts. Je vindt hier alleen echte Italiaanse gerechten, puur, eerlijk en authentiek. Wij doen geen enkele concessie aan de Nederlandse smaak.”

u Pizzeria & Restaurant La Piazza di Roma, Euterpeplein 3, 033 - 475 51 48, www.piazzadiroma.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie