VVD-raadslid Koos Voogt schaamt zich voor urilift-soap

21 juli 2010 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - ,,Dit is een een zeer onaangename soap, om je te schamen'', vindt VVD-raadslid Koos Voogt over het besluit van het college van b. en w. om de urilift op de Groenmarkt weer in gebruik te nemen. Dit weekend is het verzinkbare urinoir op het terras van horecaondernemer Queens weer omhoog gegaan. ,,Een terras en urilift zijn principieel onverenigbare zaken'', vindt het VVD-raadslid.

Een oplossing voor het probleem van de urilift op het terras van Queens is er nog steeds niet. Dit ondanks een besluit van de gemeenteraad in april van dit jaar de urilift op de Groenmarkt met onmiddellijke ingang buiten werking te stellen. Een poging van eigenaars Lisette de Jong en Paula Bouwer van Queens om bij de bestuursrechter het opnieuw in gebruik nemen van de lift te voorkomen, had geen resultaat. De bestuursrechter verwees de eigenaars door naar de civiele rechter.

Voogt vindt het onbegrijpelijk dat de wethouders wat de urilift op de Groenmarkt betreft om de hete brei heen draaien. ,,De gemeente blijft maar op de oude koers varen. Men gaat stug door, is ontoegankelijk voor argumenten. Een klein probleem is in een grote stad als Amersfoort kennelijk schier onoplosbaar. Wat betekent dit voor de slagvaardigheid met de grote bezuinigingen straks?'', vraagt hij zich bezorgd af.

Als het college dan niets onderneemt, dan moet de gemeenteraad dit in Voogts ogen 'futiele probleem maar weer agenderen'. De gemeenteraad moet dan na de zomervakantie weer praten over de urilift. ,,Doorzettingsvermogen is nu van raad naar college nodig'', vindt Voogt. ,,En daarna weer snel aan de slag met de grote stadsproblemen.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie