Keurslagerij Timmer nieuw in Schothorst

14 juli 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Hert wijkwinkelcentrum Schothorst is sinds kort verrijkt met Keurslagerij Timmer. Aan het roer staat Dennis Timmer, telg uit een Leusdense slagersfamilie. Timmer wil de slagerij uitbouwen tot een gemakswinkel en een gezellige buurtslager voor de hele wijk.

Timmer heeft al een groot aantal jaren in de slagerij van zijn vader gewerkt, het werd tijd voor iets nieuws. ,,Ik zie deze slagerij echt als een nieuwe uitdaging”, aldus Timmer: ,,Deze slagerij is helemaal van mijzelf, een plek waar ik mijn ideeën kwijt kan. Een onderneming die ik helemaal kan inrichten naar de smaak van mijn klanten. Want dat is natuurlijk het belangrijkste wat ik de eerstkomende tijd ga doen, luisteren naar mijn klanten. Op die manier hoop ik te weten te komen, waar ze het meest van houden en dat ligt dan over een poosje hier in de vitrine. Suggesties zijn dus welkom.”

Het team van de slagerij blijft intact. ,,Het zijn prima mensen en bovendien vertrouwde gezichten hier in de wijk. Ik ben blij dat ze willen blijven”, aldus Timmer: ,,Wat ook blijft zijn de belegde broodjes. Ik heb begrepen dat het broodje bal een begrip is, daar ga ik niet aan tornen. Ik heb weliswaar het recept van deze ballen niet, maar ik heb ze wel al zelf geproefd en onze bal is nagenoeg identiek. Dan blijven we ook nog eens het Keurslager predicaat dragen, ik heb al een zodanige ervaring dat dat eigenlijk niet ter discussie staat.”

Timmer is een innovatieve slager, die graag nieuwe producten bedenkt. ,,Een aantal van die producten neem ik mee vanuit Leusden, zoals de haas-op-stok, varkenshaas met zongedroogde tomaat omwikkelt met rauwe ham en onze heerlijke kant-en-klaar maaltijden nu zijn dat lichtere maaltijden zoals macaroni, spaghetti of een broccolischotel en in de winter onze stampotten. Onze gemaksmaaltijden zijn zo puur mogelijk. Anders dan je vaak hoort, gebruiken we de zoutpot bijna niet. Alles wordt hier in deze slagerij vers bereid, behalve de worst die laat ik vanuit onze worstenmakerij in Leusden invliegen.”

Slagerij Timmer is altijd in voor een feest. De cateringactiviteiten van de onderneming zijn uitgebreid of het nu om koude en warme buffetten gaat of een compleet verzorgd feest, alles is mogelijk. Voor de zomer levert Timmer complete barbecuepakketten inclusief barbecue, statafels, bestek en tenten. ,,Ik werk nog aan een barbecuesite”, vertelt hij: ,,Alleen door de overname van deze slagerij staat dat even op een laag pitje. Ik richt me de komende tijd voor de volle honderd procent op mijn nieuwe slagerij.”

u Keurslagerij Timmer

Pieter Stastokerf 3

033 - 4806311

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie