Engel Hoortoestellen zet horen op één

7 juli 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het gehoor is een van de belangrijkste zintuigen die de mens heeft. Niet goed kunnen horen heeft een grote impact op het leven van mensen. Zonder hulpmiddel raken ze snel in een sociaal isolement. Ondanks dat is de drempel om een hoortoestellenwinkel binnen te stappen voor een groot aantal Nederlanders te hoog. Liever verbergen zij het slechte horen en dat terwijl de hoortoestellen van nu nog slechts een schim zijn van die van een tiental jaren geleden. Bij Engel Hoortoestellen hebben ze alle nieuwe snufjes in huis. Bovendien beschikken ze over een ijzersterk team met een grote advieskracht.

,,1,7 Miljoen Nederlanders horen in meer of mindere mate slecht, van hen zijn er maar 450.000 die een hoortoestel dragen”, bevestigt Engel. ,,De meeste van mijn klanten zijn zeventig plus, maar het slechter horen begint vaak al rond de zestig jaar. Dat betekent dus dat iemand die pas op zijn zeventigste langskomt al tien jaar tobt. De verwachting is overigens dat het aantal mensen met gehoorproblemen de komende jaren toeneemt . de oorzaak ligt niet alleen in de vergrijzing, maar ook jongeren zullen steeds vaker en eerder kampen met gehoorproblemen. Voor die laatste groep is het vooral een gevolg van de lawaaigolf waaraan zij hun oren dagelijks blootstellen.”

Een van de redenen waarom veel mensen de gang naar de hoorspecialist zo lang mogelijk uitstellen is omdat zij het gehoorapparaat van vroeger voor ogen hebben. ,,De hoortoestellen zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd”, vertelt Engel: ,,De toestellen zijn steeds kleiner en steeds geavanceerder geworden. De vormgeving is ingrijpend veranderd en ze zijn er zelfs in allerlei kleuren. Je hoeft je beslist niet meer te generen voor het dragen van een hoortoestel.”

De ontwikkelingen in de wereld van de hoortoestellen gaan nog steeds in volle vaart door. Bij Engel hebben ze op dit moment het nieuwst van het nieuwste in huis, de Agil van Oticon. ,,Goed kunnen horen in gezelschap dat is nog altijd de grootste uitdaging met een hoortoestel. De Agil is een hoortoestel waarbij de ruisonderdrukking op beide oren samenwerken. Dat creëert rust en ruimtelijkheid en maakt het verstaan van de gesprekspartner in een drukke omgeving gemakkelijker. We hebben dit product nog maar net in huis en we hopen natuurlijk dat het doet wat het beloofd. Klanten die de Agil aangemeten krijgen, worden daarom intensiever begeleid. Totdat het toestel haar waarde heeft bewezen.” Engel hoortoestellen is een onafhankelijke onderneming en dat heeft een groot aantal voordelen voor de klant.

u Engel Hoortoestellen, Euterpeplein 11a, 033 4793933, www.engelhoortoestellen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie