Afvalprobleem in de Windsteeg

23 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Geachte burgemeester en heer Grutters,

Zoals wij begrepen hebben van de burgemeester komt er begin juli, na het verstrijken van de ambtsperiode van de burgemeester, een uitslag over het onderzoek voor wat betreft de noodzaak en oplossingen voor de problemen met afval in de Windsteeg. Ik heb een aantal foto's voor u bijgevoegd ter illustratie hoe het er in de Windsteeg uitziet (en dus voor ons bedrijf). Een schande voor de stad.

Wij doen ons best om toeristen en klanten naar onze stad te brengen en moeten we ze dit laten zien? Bovendien en dit is zeer schadelijk voor ons bedrijf: zeven keer per week kunnen wij ons bedrijf niet uitoefenen omdat we (en klanten) er niet in of uit kunnen door de grote vrachtwagen van de Rova.

Afvalresten

Iedere keer als de Rova geweest is is er of vloeibaar afval achtergebleven of ligt er glas of afvalresten. Wij voelen ons genoodzaakt dit op te ruimen, maar dit legt wel een zware druk op onze bedrijfsvoering. Immers wij kunnen pas open als het schoon is. Ook krijgen wij klachten van hotelgasten (ik zal u er zo een doorsturen) waarbij zij wakker schrikken van een enorm kabaal aan glas en vuil dat een uur duurt (en ook 's morgens vroeg op zondag).

Deze situatie is voor ons niet langer acceptabel. Na de Urilift perikelen willen wij dit ook op korte termijn opgelost hebben. Wat gaat u hier aan doen?

De heer Grutters had graag behoefte aan beelden van de vuilnisbelt. Bij deze ontvangt u ze. Wij willen gewoon normaal ons bedrijf kunnen uitoefenen en hebben u daarvoor nodig.

Hopelijk gaat u op korte termijn hier iets aan doen. Ik heb zelf al diverse oplossingen voor dit probleem. En wil graag met u hierover van gedachten wisselen.

Denk aan:

- tijdelijk het wagentje van de Eemfors het afval laten ophalen op de Hof (het is immers hun afval).

- glas ophalen ipv storten in de bakken

- ondergronds afval op de Hof zelf (waar het afval van is)

- schoonmaken in de Windsteeg met warm water

Ik hoor graag uw reactie en breng dit punt graag in de volgende gemeenteraadsvergadering.

Ik heb met hoge verbazing gelezen dat andere delen van de stad de Windsteeg zijn voorgegaan. En ben erg ongerust over de resultaten van het onderzoek. De heer Grutters heeft mij enigszins gerustgesteld dat er serieus naar gekeken wordt, maar ik heb ook andere berichten ontvangen eerder van de Rova zoals geen ondergronds afval in de Windsteeg. Ik hoop dat u mijn zorg deelt.

Met vriendelijke groet

Paula Bouwer

Queens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie