'Fietspad Randenbroekerpark verhoogt sociale veiligheid'

23 juni 2010 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Door de aanleg van een extra ingang ter hoogte van de parkeerplaats op Metgensbleek en de aanleg van een fietspad door het Randenbroekerpark, zal de sociale veiligheid in het park toenemen, denkt het college van b. en w. Het college reageert daarmee op een groot aantal vragen dat de Burger Partij Amersfoort had gesteld. Eind 2010 moet een begin worden gemaakt met de verbetering van Park Randenbroek, Metgensbleek, de Heiligenbergerbeek en Vosheuvel.

door John Spijkerman

De BPA is voorstander van een nachtelijke afsluiting van het Randenbroekerpark, juist in verband met de sociale veiligheid. Maar de politie raadt een een nachtelijke afsluiting van het Randenbroekerpark af vanwege een aantal redenen. Volgens de politie blijft het park toegankelijk ook al worden de drie toegangspoorten 's nachts afgesloten. Dit vanwege de droge greppels of smalle sloten. Ook zou afsluiting ongewenst zijn in verband met bereikbaarheid van de bestaande woningen voor hulpdiensten bij eventuele calamiteiten.

Door de aanleg van een extra ingang en de aaneg van een fietspad wordt het volgens Het college in het park drukker. Daardoor zal de sociale veiligheid in de toekomst eerder toe- dan afnemen, denkt het college. B. en w. gaan ervan uit dat de sociale veiligheid zal toenemen door het toevoegen van een aantal woonfuncties in de bestaande bebouwing. Daardoor vinden er meer activiteiten in de avonduren plaats.

Verjongen van bomenbestand in Park Randenbroek is nodig. Veel bomen zijn van dezelfde leeftijd en er staan veel dode bomen in het park. Alterra van de Universiteit Wageningen heeft opdracht om de vitaliteit van de bomen in beeld te krijgen. Alterra moet ook onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor het verjongen van het bos. Het doel van dit onderzoek is om de beleving van het park voor toekomstige generaties veilig te stellen. Onderzoeksbureau Historische tuinen onderzoekt de karakteristieke kenmerken van de aanleg van Park Randenbroek. Beide onderzoeken zijn na de zomer gereed.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie