Omroep betaalt pensioenpremies niet

23 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Voor de medewerkers van Omroep Amersfoort betekent de betalingsachterstand van hun werkgever dat zij momenteel geen pensioen meer opbouwen. In de brief wijst PNO Media erop dat de pensioenpremie weliswaar door de werkgever kan zijn ingehouden, maar dat die niet aan het pensioenfonds is overgemaakt.

AMERSFOORT - Omroep Amersfoort heeft grote financiële problemen. De omroep heeft betalingsachterstanden bij onder meer het Pensioenfonds. Vanaf februari 2010 zijn de verplichte pensioenpremies niet meer volledig betaald. Dat blijkt uit een brief die Pensioenfonds PNO Media eerder deze maand heeft verstuurd aan de medewerkers van de omroep.

door André van der Velde

Voorzitter Ben Groendijk heeft de medewerkers van Omroep Amersfoort al begin juni op de hoogte gebracht van de betalingsproblemen. Volgens Groenendijk is niet alleen de markt ongunstig voor omroepreclame en zit de organisatie in een overgangsjaar met daarbij gepaard gaande hoge kosten, ook een hoogoplopend conflict met de verhuurder van het pand is debet aan de problemen. ,,Deze heeft beslag gelegd op de rekening van de stichting Media Produkties, waardoor een deel van ons geld geblokkeerd is”, aldus Groeneveld.

In overleg met de gemeente is inmiddels een onafhankelijk onderzoeker gevraagd de financiële situatie van de Omroep in kaart te brengen. Op basis daarvan moet de gemeente inzicht krijgen in ,,de mogelijkheden en onmogelijkheden die er zijn.” Naar verwachting is het rapport niet klaar voor het zomerreces.

Om hoeveel geld het gaat, is onduidelijk. Het financiële jaarverslag van Omroep Amersfoort over 2009 is nog niet vrijgegeven.

Namens Omroep Amersfoort liet bestuurslid Richard van Berkel al eerder weten te werken aan een oplossing. ,,Omdat de stichting Media Produkties meent in haar recht te staan en dus niet toegeeft heeft de crediteur gemeend het juridische traject in te moeten gaan. Wij zien de uitkomst daarvan met vertrouwen tegemoet.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie