Wereldkampioen?

23 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Zijn er optimistische Amersfoortse oranjefans die het Rood/Wit/Blauw zien schitteren in de finale? Uw eigen Amersfoortse oranjeleeuw verwacht dat het Wilhelmus gaat klinken op de slotdag, 2-1 winst op Spanje, en ging de stad in om te kijken of hij medestanders kon vinden die er ook van overtuigd zijn dat het Nederlands elftal de hoofdprijs gaat pakken.

Ook merkte hij dat er maar weinig voetbalhaters rondlopen die het liefst tot en met 11 juli de kleur oranje verboden zien worden.

Ed van ‘t Klooster, wedstrijdleiding Hoogland 35+ tennistoernooi, ziet Nederland in de finale winnen van Duitsland (2-1). Henk Hak, kroegbaas muziekcafé De Noot, laat invaller Huntelaar in de slotminuten scoren tegen Duitsland, waardoor Nederland wint met 2-1!

Of de nieuwe wethouder van sport, Ben Stoelinga (BPA) een visionair is, weten we op de finaledag. Hij tipt Nederland als favoriet tegen Brazilië (3-1). Mijn moeder laat ons pas winnen na het nemen van penalty’s tegen Duitsland (eindstand 1-1). Berno van Oostendorp, voetballer bij KVVA 6, is er van overtuigd dat Nederland wint van Portugal met 2-1. Collega-brugwachter Tom Vos verwacht dat Brazilië in de finale met 2-1 verliest van Nederland. Een verrassende prognose van ‘Knabbel en Babbel’ liefhebber, verhuisbaas Wim Pot. Nederland wint in de finale van Italië met 3-1.

Ik drink een oranje biertje bij Annemiek Gerritsen van café ‘Zomaar’ en schrijf gelijk haar voorspelling op, Nederland-Portugal 2-1. Terrasbezoekers Marian en Pieter laten Nederland in de finale verliezen van Spanje waarna een buurjongen uit protest met zijn vuvuzela in hun oor tettert. Fotograaf van dit prachtblad, Janus Visser, zet Nederland op winst tegen Argentinië (3-2) en Mr. Drs. Greetje van der Waaij heeft ook verstand van voetbal, Nederland-Brazilië 2-1.

Op het terras van café ‘Op de Hoek’ in het Soesterkwartier zit Ali en hij verwacht dat Nederland pas wint in de 120e minuut van Argentinië (1-0)Tot slot, tussen alle oranje vlaggen slingers, doeken en tenten vond ik Soesterkwartierder Hans van den Hoek: Nederland-Brazilië 2-1.

Is er dan niemand die niet van de Oranjegekte houdt. Jawel, Dirk-Jan Stip van Coffee Corazon in de Krommestraat. Deze Amersfoortse koffieleut heeft een oranjevrije zone ingericht, weet niet waar het WK wordt gespeeld, kent geen enkele speler van het Nederlands elftal bij naam en is oranjeanalfabeet. ,,Is een voetbal rond?’’, vroeg hij zich ook nog eens stomverbaasd af. Meneer had zogenaamd ook nog nooit van Yolanthe Cabau van Kasbergen gehoord, ,ja.,ja! Lijkt mij best een verademing. Vandaag maar eens een kopje koffie drinken bij deze ondernemer en kijken of ik echt niet iets van oranje kan ontdekken in zijn bedrijf. En stiekem aan een medewerker vragen of ze ook oranje appelgebak hebben. U bent gewaarschuwd meneer (penalty) Stip!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie