Supermarkt Esmar gaat voor fifty fifty

16 juni 2010 om 00:00 Nieuws

,,Ik ben altijd in loondienst geweest, maar ik al heel lang een eigen onderneming. Hiervoor was ik bezig met een restaurant en een snackbar, dat het uiteindelijk een supermarkt is geworden, is puur toeval. Ik ben nu iets meer dan een half jaar bezig en ik leer nog iedere dag en het bevalt me ook iedere dag een beetje beter. Het belangrijkste in deze business is luisteren naar de klant. Dat doe ik dan ook, iedere dag. Ik streef erna dat, op den duur, het assortiment in de supermarkt helemaal toegespitst is op de wens van mijn klanten.”

RANDENBROEK - Serdar Servan was volkomen onbekend met de supermarktbranche toch durfde hij het aan en werd eigenaar van de Turkse supermarkt Esmar aan het Euterpeplein. Zijn sprong in het diepe pakte goed uit. Servan is geliefd bij zijn klanten, veel van hen komen bijna dagelijks aanwippen.

Op dit moment wordt het grootste deel van de winkel ingenomen door producten van Turkse en Marokkaanse origine. ,,De supermarkt is altijd Turks geweest”, vertelt Servan. ,,Het merendeel van de klanten is echter Nederlands. Daarom help ik ze zo goed mogelijk op weg in het assortiment. Natuurlijk weet ik ook niet alles want ik moet toegeven dat koken en het huishouden niet direct mijn sterkste punten zijn. In principe wil ik het accent van de winkel in de toekomst ook meer verleggen naar de Nederlandse producten. Nu nog is 80 procent Turks, 1 procent Marokkaans en 19 procent Nederlands over een poosje moet de verhouding Turks Nederlands ongeveer fifty fifty zijn.“

Wat blijft is het Halalvlees en de versafdeling. ,,Naar Halalvlees is gewoonweg veel vraag en zoals gezegd, wat de klant wil, verkoop ik”, aldus Servan. ,,Mijn grote trots is mijn versafdeling. Er ligt hier echt een substantieel volume aan fruit en groente en krakend vers, daar sta ik op. Ik weet zeker dat mijn versproducten het qua kwaliteit en prijs gemakkelijk op kunnen nemen tegen dezelfde producten in een middelgrote supermarkt. Overigens is het vers-assortiment puur Nederlands, het zou te ver voeren om hier Turkse groente en fruit te verkopen. Niet alleen moet ik dan concessies doen op het gebied van versheid, het maakt ook nog eens niets uit. Want veel verschil is er volgens mij niet tussen het Turkse groente en fruitpalet en het Nederlandse.”

Servan heeft grote plannen voor de toekomst. ,,Er moet wel een beetje groei in een onderneming zitten. Ik wil ervoor zorgen dat iedereen zich hier thuis voelt.”

Supermarkt Esmar, Euterpeplein 10A, 3816 NM Amersfoort, 033-4700938.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie